Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε από τη Ρόδο ο βουλευτής  Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, από το γραφείο τύπου της ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στη λογική  του «πες-πες κάτι θα μείνει» ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ επιχείρησε να ξεπεράσει τον εαυτό του επενδύοντας στο φόβο, τη στρέβλωση και την υπερβολή. Ανενδοίαστα ο πρώην υπουργός της ΝΔ  ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «εξαπάτησε προεκλογικά τους Έλληνες». Ασφαλώς ο κ. Βρούτσης  θεωρεί ότι οι πολίτες ξέχασαν τις σκληρές πολιτικές των μνημονίων που επέβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας. Πολιτικές που οδήγησαν στη μείωση μισθών και συντάξεων, στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, στη δραματική αύξηση της ανεργίας, στην απόπειρα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Πολιτικές που οδήγησαν στην φτώχεια χιλιάδες συμπατριώτες μας. Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Βρούτσης και τα παπαγαλάκια που τον περιστοιχίζουν ότι οι νησιώτες,  δε θα ξεχάσουν ποτέ ότι αυτές οι πολιτικές οδήγησαν την πατρίδα μας σε μια από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας της. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις πολιτικές που υπηρέτησε ο κ. Βρούτσης επιβάλλοντας μειώσεις στις κύριες συντάξεις  με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010.

Οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα ψεύτικα στοιχεία που έστελναν οι μνημονιακές κυβερνήσεις στους δανειστές με στόχο να αποδώσουν τις ευθύνες για όλα τα δεινά της ελληνικής οικονομίας στο ασφαλιστικό σύστημα και  να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους που επένδυσαν την καριέρα τους στη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, όπως και τα έτοιμα προς υπογραφή νομοσχέδια κατά παραγγελία που περίμεναν τους Υπουργούς την επομένη των εκλογών για να υλοποιηθεί κατά γράμμα το περίφημο email Χαρδούβελλη. Ο κ. Βρούτσης θυμάται άραγε αυτό που άφησε στο Υπουργείο του ως απερχόμενος και τι περιλάμβανε αυτό;

Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές επιχειρώντας μια έντιμη συμφωνία. Αυτή τη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, διαπραγματεύεται, συζητάει – και έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις – έτσι ώστε να καταγραφεί αυτή η πρόοδος ως ένα σημαντικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αυτή η συμφωνία,  η οποία θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος από τα επίδικα ζητήματα, που τελούν υπό διαπραγμάτευση. Σταθερό σημείο σε αυτή τη διαπραγμάτευση είναι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, οι οποίες σε πείσμα των δανειστών και σε απογοήτευση της τρόικας εσωτερικού, παραμένουν ανέπαφες και δυνατές, σε αντίθεση με αυτές του πρόσφατου μνημονιακού πολιτικού παρελθόντος που υπηρέτησε και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης που αποδεικνυόταν συνεχώς «κόκκινες κορδέλες».

Οφείλει να συνειδητοποιήσει ο κ. Βρούτσης  και οι ομοϊδεάτες του ότι οι Έλληνες δεν ζητούμε ελεημοσύνη από τους πιστωτές αλλά όσα μας οφείλονται. Υπάρχουν δύο δρόμοι, αυτός της εύκολης διαπραγμάτευσης και της καταστροφής της χώρας που υπηρέτησαν αυτός και το σύνολο των μνημονιακών κυβερνήσεων, και ο δύσκολος όπου διεκδικούμε όσα μας αφαιρέθηκαν ληστρικά ως χώρα από αποτυχημένες πολιτικές. Ως συνυπεύθυνος σε αυτές, οφείλει να στηρίξει πραγματικά την προσπάθεια που γίνεται και να σταματήσει τη ρητορεία περί «εξαπάτησης των Ελλήνων». Αν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκαναν απλώς αυτό που έπρεπε στη μεταπολίτευση τότε δεν θα φτάναμε στη σημερινή καταστροφή της χώρας. Αυτή ήταν η πραγματική εξαπάτηση των Ελλήνων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.