Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το σοβαρό συμβάν με τη μη χορήγηση άδειας προσγείωσης στη Ρόδο, στο αεροσκάφος του Πρωθυπουργού της χώρας.

Η συζήτηση της Ερώτησης αναμένεται να προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Καμμένο

Θέμα: Προσγείωση στρατιωτικών αεροπλάνων στη Ρόδο

Οι πολίτες διερωτώνται εάν ελληνικά στρατιωτικά αεροπλάνα και ειδικότερα τα C-130 μπορούν να προσγειωθούν στη Ρόδο χωρίς να ζητήσουν άδεια από άλλη χώρα. Όμως, είναι γνωστό και αυτό το γνωρίζουν άριστα τα ραντάρ της γειτονικής χώρας ότι προσγειώνονται C-130 στη Ρόδο. Το ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί ζητήθηκε άδεια να προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που αφορά τα στρατιωτικάC-130.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.   Εάν τα αεροπλάνα που μετέφεραν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολο Παπούλια στη Δωδεκάνησο (Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο) υπόκειντο στην ίδια διαδικασία με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

2.   Γιατί ζητήθηκε άδεια για το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και, εφόσον άλλαξε τελικά πορεία και δεν προσγειώθηκε στη Ρόδο, στην πραγματικότητα δεν έγινε αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας ότι δεν μπορεί να προσγειωθεί στη Ρόδο;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.