ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Βούτση

ΘΕΜΑ: «Η ανησυχητική αύξηση εισερχομένων μεταναστών»

Η ανησυχητική αύξηση των εισερχομένων στη χώρα, είτε παρανόμων μεταναστών είτε προσφύγων, κινδυνεύει να πλήξει τον τουρισμό των νησιών του Αιγαίου που αποτελεί βασικό στοιχείο της Εθνικής Οικονομίας. Η υποστήριξη της χώρας μας για το φλέγον αυτό ζήτημα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης ουδόλως συμβαδίζει με την αύξηση του αριθμού των μεταναστών. Το ότι η Κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα εξαγγείλει προσεχώς ένα σχέδιο αντιμετώπισης είναι μεν ενθαρρυντικό αλλά τα σχέδια δεν προεξοφλούν πάντα λύση του θέματος.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος με την ήδη υπάρχουσα ανασχετική υποδομή είναι τελείως ανεπαρκής. Ενδιαφέρον θα ήταν να γνωρίζουμε εάν η Κυβέρνηση σκέπτεται να εντατικοποιήσει τα μέτρα ανασχέσεως και ποια θα είναι αυτά. Ενδιαφέρον θα ήταν να γνωρίζει η Βουλή σε ποιες συγκεκριμένα ενέργειες προς την Ε.Ε. θα προβεί η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Επιτρόπου προκειμένου να επιτύχει ανάσχεση του κύματος των εισερχομένων.

Με βάσει τα ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:

– Πώς σκέπτεται να αποτρέψει την αυξημένη είσοδο μεταναστών στη χώρα και πόσο εκτιμά τον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η χώρα;

– Ειδικότερα, ποια είναι η προστασία και υποστήριξη των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στην παραμεθόριο περιοχή και αντιμετωπίζουν καθημερινά σχετικά προβλήματα με πενιχρά μέσα και υποδομές;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.