Αγαπητέ κ. Πρόεδρε του ΔΣ Κω,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ ΚΩΣΤο αξίωμα που κατέχετε σας παρέχει τη θεσμική ισχύ που απαιτείται προκειμένου το υπόμνημα που μας αποστείλατε να γίνει πράγματι αντικείμενο εργασίας και πολιτικών αποφάσεων. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχετε παρά να φέρετε τα δύο θέματα που, κατά την κρίση μου, εύστοχα θίγετε στην επιστολή σας, σε μία εκ των ερχόμενων συνεδριάσεων του Σώματος.

Αν προβαίνατε σε κάτι τέτοιο, τότε η ιδιότητα του ισότιμου συναδέλφου, την οποία επικαλείστε στον πρόλογο του υπομνήματος, δεν θα έμενε μόνο σε επίπεδο διαπαραταξιακής επιστολογραφίας με αντιπολιτευτικά ή παραινετικά χαρακτηριστικά, αλλά θα έδινε τόσο σε εσάς όσο και σε εμάς τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε και να ψηφίσουμε κατά συνείδηση.

Για μένα έτσι εκφράζεται η ατομική ευθύνη ενός αιρετού.

Με το θάρρος της γνώμης και της ανεπηρέαστης ψήφου.

Με την εξάντληση όλων των θεσμικών δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος.

Το ότι το νησί παρουσιάζεται ανέτοιμο για την νέα τουριστική περίοδο δεν αποτελεί μόνο γενναία διαπίστωση του προέδρου του ΔΣ, διαπίστωση δηλαδή δική σας, αλλά της πλειονότητας των πολιτών. Απαιτούνται λοιπόν άμεσες δράσεις, κυρίως από μέρους σας.

Η #Δίεση και για τα δύο θέματα που αναπτύσσετε στο υπόμνημα έχει εκφράσει άποψη.

Σε σημεία μπορώ να πω ότι συγκλίνουμε. Ειδικά στο θέμα της ανακοστολόγησης των τελών. Για το ζήτημα μάλιστα της παραχώρησης του αεροδρομίου στην κοινοπραξία της FRAPORT είναι αξιοσημείωτη η προσωπική σας αναδίπλωση. Βρίσκεται όμως κι αυτή σε απόλυτη διάσταση με τη νεοφιλελεύθερη γραμμή της παράταξης με την οποία συνεργαστήκατε.

Σας ενημερώνω ότι η #Δίεση σε πρόσφατη συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς υποστήριξε εκείνες τις προτάσεις που διεκδικούν τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο επενδυτικό σχήμα που πιθανότατα θα προκύψει με νέους, τροποποιημένους όρους.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή, για όλα αυτά, και για πολλά άλλα μέτωπα της τρέχουσας επικαιρότητας (βλ. χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών) αδιαφορεί επιδεικτικά.

Εσείς, πιθανολογώ, το γνωρίζετε καλύτερα.

Με τιμή,

Γιάννης Ζερβός

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης #Δίεση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.