Επιστολή του Γραμματέα ΔΣ, Γιάννη Ζερβού, προς τον Πρόεδρο ΔΣ, κ. Μυλωνά

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Στη δημόσια παρέμβασή σας επικαλείστε την αναρμοδιότητα του Προεδρείου να συγκαλέσει με δική του ευθύνη έκτακτη συνεδρίαση για το ζήτημα της προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων. Στην ουσία, αποδίδετε την αδυναμία αυτή σε θεσμικό έλλειμμα. Ωστόσο, όπως σημειώνετε, υπάρχει εναλλακτική διέξοδος. Εφόσον βέβαια υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση. Άραγε, υπάρχει;

Γιατί αν πράγματι θέλετε να κόψετε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τη λειτουργία του Προεδρείου με την αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα των προσφύγων, δεν έχετε παρά να εκκινήσετε εξ ονόματος του διαπαραταξιακού Προεδρείου διερευνητική διαδικασία ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου, ώστε να συγκεντρωθούν οι 11 υπογραφές που απαιτούνται για την έκτακτη σύγκλησή του.

Αναλαμβάνοντας εσείς προσωπικά αυτή την πρωτοβουλία και δεδομένου ότι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Κανταρζής, έχει ήδη αιτηθεί την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, είναι βέβαιο πως οι υπόλοιπες υπογραφές θα βρεθούν άμεσα.

Καθετί άλλο αποτελεί υπεκφυγή, πρόσχημα, πρόφαση.

Όχι του τριμελούς Προεδρείου αλλά αποκλειστικά του Προέδρου.

Καθετί άλλο συνεπικουρεί την αδιάλλακτη γραμμή του Δημάρχου, που αρνείται να λάβει την παραμικρή ουσιαστική πρωτοβουλία, αρκούμενος σε δηλώσεις ανάδειξης ευθυνών, ακόμα και ευρωπαϊκών.

Ένα δημοτικό συμβούλιο που αδυνατεί να συγχρονιστεί με τις ανάγκες και τα τρέχοντα προβλήματα του νησιού μας είναι εκ των πραγμάτων απαξιωμένο, όσο και αν εκσυγχρονίσουμε τα ηλεκτρονικά μέσα του, όσο και αν εμπλουτίσουμε τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του.

Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι το έργο μας.

Ούτε η ένοχη σιωπή ούτε η δημόσια παραδοχή της.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η Δημοτική Αρχή από μέρος της λύσης του προβλήματος αποδεικνύεται παθητικός και αντικυβερνητικός παρατηρητής. Ανίκανη ακόμα και για το ελάχιστο: Τη σύγκληση του ανώτατου οργάνου διοίκησης.

Κι όλα αυτά την ώρα που το νησί μας γίνεται αντικείμενο διασυρμού, την ώρα που οι προσφυγικές ροές αυξάνουν ραγδαία, την ώρα που εκατοντάδες άτομα βιώνουν καταστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να συγκινηθούμε ως μέλη του Σώματος;

Αναμένοντας για τις ενέργειές σας.

Ο Γραμματέας του ΔΣ & Επικεφαλής της παράταξης #Δίεση

Γιάννης Ζερβός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.