Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου στον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη, στον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ Αθηνών κ. Καψαλή, στο ΣΕΠΕ Ρόδου, στην Ένωση ξενοδόχων, στο ΕΚΡ και την ΠΟΕΕΥΤΕ. Αιτία της διαμαρτυρίας ήταν η απαράδεκτη στάση ξενοδόχου προς τον κ. Σταμούλη αφού δεν επέτρεπε σε ελεγκτικό μηχανισμό που συνόδευε ο ίδιος να προχωρήσει σε έλεγχο της επιχείρησης με την παρουσία αυτού αλλά και οποιουδήποτε άλλου συνδικαλιστή.

    Η επιστολή περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  “Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα ήθελε να σας καταγγείλει το θράσος πολλών ξενοδόχων οι οποίοι πλέον δεν σέβονται όχι μόνο τα Σωματεία και τους Συνδικαλιστές αυτών, αλλά ούτε τα αρμόδια όργανα όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, ούτε τα όργανα της τάξης.

     Συγκεκριμένα το περασμένο διάστημα στην περιοχή των Κολυμπίων ήρθαμε αντιμέτωποι με έναν θρασύτατο Ξενοδόχο ο οποίος όχι μόνο επιτέθηκε στον κ. Σταμούλη Πρόεδρο του Σωματείου μας, Αντιπρόεδρο του ΕΚΡ και Ταμία της ΠΟΕΕΥΤΕ, μη σεβόμενος τις αρμοδιότητας του, αλλά έφτασε σε σημείο να τον απειλήσει παρουσία των επιθεωρητών και της αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος λοιπόν ξενοδόχος δεν επέτρεπε στους επιθεωρητές να προχωρήσουν σε έλεγχο με την παρουσία του κ. Σταμούλη. Οι επιθεωρητές εργασίας από μεριάς τους απαίτησαν την πραγματοποίηση του ελέγχου αφού βάση του Ν. 1264/82 Παρ. 1 Άρθρου 6&7 σελ. 12 οι εκπρόσωποι Διοικητικού Συμβούλιου Σωματείου ή  του Εργατικού Κέντρου της περιοχής δικαιούται να παραβρίσκονται κατά τις επιθεωρήσεις που ενεργούνται στην περιοχή τους από τα αρμόδια όργανα του `Υπουργείου Εργασίας και να υποβάλλουν ακόμα και τις παρατηρήσεις τους.

      Μετά βέβαια από μια συμπλοκή και παρέμβαση των επιθεωρητών εργασίας οι οποίοι δήλωσαν ότι θα προέβαιναν τόσο οι ίδιοι όσο και το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου  σε μηνύσεις αλλά και μετά  την παρέμβαση της αστυνομίας ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κανονικά όπως ορίζει ο νομός με την παρουσία του Προέδρου κ. Σταμούλη. Με την διεξαγωγή του έλεγχου βρέθηκαν αρκετές παραβάσεις και τα πρόστιμα ήταν τσουχτερά.

   Οι εποχές όπου ορισμένοι ξενοδόχοι πίστευαν ότι είναι υπεράνω όλων των νόμων ας ελπίσουμε ότι έφτασαν στο τέλος τους. Εμείς ως Σωματείο σας δηλώνουμε ότι σε καθημερινή βάση θα είμαστε στους χώρους δουλειάς και θα διεκδικούμε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μετά το τελευταίο συμβάν ελπίζουμε ότι δεν θα ξανά έρθουμε αντιμέτωποι με παρόμοιες συμπεριφορές.

     Τέλος, Απαιτούμε από τον νέο Υπουργό Εργασίας και όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να εντείνουν τους ελέγχους στην περιοχή της Ρόδου γιατί τα φαινόμενα παρανομίας στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις αυξάνουν συνεχώς σε σημείο άνευ προηγούμενου. Είναι αδιανόητο ότι ορισμένοι εργοδότες χρησιμοποιούν την τακτική του εκβιασμού και της τρομοκρατίας εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσχέρεια των πολιτών ώστε να επιβάλλουν τα διάφορα αντεργατικά σχεδία τους”.

Ο Πρόεδρος Θανάσης Σταμούλης και ο Γραμματέας Γιώργος Καντής

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.