Το κείμενο που στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, από τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα ήταν πιο εύκολο να συναντήσουν την καγκελάριο της Γερμανίας, από τον Υπουργό Υγείας. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Ρόδου

Κύριε Υπουργέ,

Καθότι παρέρχεται η προθεσμία για την επίλυση των προβλημάτων που σας καταθέσαμε με την από 31 Μαρτίου 2015 επιστολή μας και εφόσον δεν αφουγκραστήκατε τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου που σας παραθέσαμε, έχουμε να σας  ενημερώσουμε για τα εξής:

Το Γ.Ν. Ρόδου και οι εργαζόμενοί του σε αυτό, εκπέμπουν ΣΟΣ για την κατάσταση που επικρατεί, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!!!

Με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, για τη λύση του οποίου εξαγγείλατε δεκαεφτά (17) άτομα νοσηλευτικού και έξι (6) παραϊατρικού προσωπικού, θεωρούμε ότι αποτελεί απόλυτο εμπαιγμό για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, όταν για να λειτουργήσει ικανοποιητικά, χρειάζεται τουλάχιστον διακόσιους νοσηλευτές.

Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι, το προσωπικό όπως για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν,  το ίδιο θα κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τα νόμιμα και ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Άλλη υπομονή στα 8500 ρεπό για τα οποία είχατε ενημερωθεί στην προηγούμενη επιστολή μας και στα εργασιακά δικαιώματα βάσει της νομοθεσίας,  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Σας καλούμε, κατ’ εξαίρεση και κατ’ επείγον να προβείτε σε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, καθότι, έστω και μία ζωή να χαθεί άδικα λόγω της έλλειψης προσωπικού και της μη επαρκούς χρηματοδότησης, η υπαιτιότητα δεν θα βαρύνει το προσωπικό του Γ.Ν. Ρόδου, αλλά σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου που ενώ έχουμε κάνει έκκληση παντού και το θέμα μας έχει κοινοποιηθεί και θα κοινοποιείται όπου είναι δυνατόν, δεν υπάρχει ανταπόκριση από κανέναν αρμόδιο.

Περιμένουμε με την ίδια σπουδή που δεσμεύσατε τα αποθεματικά του Νοσοκομείου μας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την ίδια σπουδή να δώσετε λύση ανάλογη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί, εκτός από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και στους βουλευτές Ν. Δωδεκανήσου και στον Τύπο, διότι το βάρος της ευθύνης δεν γίνεται να το σηκώνει άλλο, το ήδη κουρασμένο  ψυχολογικά και σωματικά προσωπικό.

Δεν είναι απειλή, ούτε εκβιασμός. Αυτή είναι και η ύστατη προσπάθειά μας να ακουστούμε.

Η απόγνωση, κύριε Υπουργέ και κύριοι βουλευτές γνωρίζετε ότι, πολλές φορές έχει και τις ανάλογες αντιδράσεις. Βιολογικά ο κάθε άνθρωπος έχει τα φυσικά του όρια, από τα οποία ως εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Ρόδου, δεν έχουμε πλέον τίποτα άλλο να δώσουμε.

Εσείς όμως έχετε τη δυνατότητα και την πλήρη ευθύνη να δώσετε λύση.

Για το Δ.Σ.

     Η Πρόεδρος                                     Η Γενική Γραμματέας

Μιχαλίτσα Τσαμπουνιάρη                 Μαρία Σαρικά

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.