Ακόμη ανακάλυψαν πως η ευτυχία αυξάνεται με τα ταχύτερους ρυθμούς από τα 18 μέχρι τα 30

Συνδέεται με την αγορά αυτοκινήτου, με την απόκτηση τατουάζ ή ακόμη και την απιστία. Η κρίση μέσης ηλικίας είναι ένα αποδεκτό φαινόμενο, για τις τηλεοπτικές σειρές και για τις διαφημίσεις. Όμως πόσο ισχύει το παλιό κλισέ για την κρίση της μέσης ηλικίας;

Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα είμαστε πιο ευτυχισμένοι στα 40 από ότι στα 18.

Οι επιστήμονες παλαιότερα υποστήριζαν πως η ευτυχία ενός ανθρώπου ακολουθεί την καμπύλη U με τα 40 να βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο της καμπύλης. Ωστόσο η νέα έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας εξηγεί πως η ευτυχία αυξάνεται από την εφηβεία και προχωρά με αύξοντα ρυθμό έως και τα 40. Οι ερευνητές μάλιστα τονίζουν πως αυτή η μελέτη είναι πιο αξιόπιστη από τις προηγούμενες και το δικαιολογούν στατιστικά.

Τα «δείγματα» χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στην ομάδα 18-43 και στην ομάδα 23-37. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως και στις δύο ομάδες η ευτυχία αυξάνεται γύρω στα 30 με μία ελαφριά κάμψη στα 43.

Ακόμη ανακάλυψαν πως η ευτυχία αυξάνεται με τα ταχύτερους ρυθμούς από τα 18 μέχρι τα 30.

Έτσι οι ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτά τα ευρήματα και κάποια άλλα στοιχεία  δείχνουν πως δεν υπάρχει κρίση μέσης ηλικίας.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.