Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, ανταποκρινόμενος στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα για την ανταπόκριση του Υπουργείου στο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της Κάσου για βελτίωση τόσο των δρομολογίων σύδεσης του νησιού με τον Πειραιά όσο και του αντιτίμου των εισιτηρίων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης ακολουθεί:
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα       

ΘΕΜΑ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου

Κύριε Υπουργέ,

Η Δήμαρχος Κάσου μου κοινοποίησε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου (154/2006) για τη διασφάλιση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων που χρειάζονται οι κάτοικοι του νησιού, την οποία αποστέλλει, πρωτίστως, στο Υπουργείο σας. Η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη της τόσο παλαιότερη επιστολή της προς το Υπουργείο όσο και γραπτές παρεμβάσεις ενώσεων πολιτών της Κάσου, της Καρπάθου και της Σητείας στα νησιά και την Αθήνα.

Το αίτημα του Δήμου Κάσου είναι η διενέργεια ενός εβδομαδιαίου δρομολογίου σύνδεσης της Κάσου με τον Πειραιά και δύο δρομολογίων πρόσβασης στον Πειραιά μέσω Κρήτης, σε ανταπόκριση με το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς και με εισιτήριο ίσης αξίας με το εισιτήριο της απευθείας σύνδεσης της Κάσου με τον Πειραιά. Επιπλέον, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητείται η αναβάθμιση των πλοίων που εκτελούν τα δρομολόγια σε 1ηςή 2ης κατηγορίας και την ενεργοποίηση των εκπτώσεων προς τους μόνιμους κατοίκους, τους πολύτεκνους και τους συνταξιούχους του ΝΑΤ.

Πιστεύω ότι οι κάτοικοι των ακριτικών, μικρών και απομακρυσμένων νησιών της Δωδεκανήσου που αντιμετωπίζουν διαρκή προβλήματα ως προς τις υποδομές περίθαλψης και τη δύσκολη πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες, είναι ανάγκη να υποστηριχθούν. Όχι μόνο γιατί τίθεται ζήτημα ισότητας των πολιτών αλλά και γιατί στις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα οι κάτοικοι αυτών των νησιών παραμένουν στις εστίες τους, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες που βιώνουν.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάστε:

Είναι στις προθέσεις σας η αποδοχή των προτάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου και, εάν ναι, πόσο σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή; 

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.