Για το μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση με τη χρήση πιστωτικών καρτών σε αγορές άνω των 70 ευρώ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σε κάθε μέτρο που στοχεύει στην εξάλειψη της φοροδιαφυγής τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

          Πάντα υποστήριζε με συνέπεια τις υγιείς νόμιμες εμπορικές πρακτικές αλλά και τους σωστούς επαγγελματίες, προσπαθώντας να αποβάλλει από τους κόλπους του αυτούς που παρανομούν.

          Ταυτόχρονα όμως εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς του για το νέο μέτρο  στα παρακάτω θέματα:

  • Δεν μας έχει δοθεί σαφή απάντηση για το ποιος θα επωμισθεί το κόστος χρήσης των μηχανημάτων pos αλλά και για το ύψος προμήθειας που  κυμαίνεται γύρω στο 1,5% της τράπεζας ανά συναλλαγή. Ένα κόστος αρκετά υψηλό στα ήδη τεράστια πάγια που καλείτε ο επιχειρηματίας να πληρώσει.

  • Το χρόνο απόκρισης των τραπεζών στα αιτήματα των επιχειρήσεων και τη δυνατότητα εξοπλισμού τους με τα κατάλληλα μέσα.

  • Ποια θα είναι η διαδικασία στις περιπτώσεις που οι πελάτες δεν διαθέτουν κάρτα συναλλαγής; Παράδειγμα οι  Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι σε ποσοστό άνω του 80% από αυτούς δεν είναι εξοικειωμένοι  με την πιστωτική κάρτα παρά μόνο με μετρητά, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους καταναλωτές μεγαλύτερης ηλικίας.

         Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος θέλει να εκφράσει τους φόβους του ότι υπάρχει περίπτωση το μέτρο να λειτουργήσει αντίστροφα. Ο επιχειρηματίας  στην αγωνία  και στον όψιμο κίνδυνο να χαθεί η πώληση προβεί χωρίς παραστατικά συναλλαγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.