Η ημερίδα με τίτλο: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου στο ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort στις 18:30 έχει ως σκοπό την ενημέρωση μαθητών, κυρίως του Λυκείου, και των γονιών τους ως προς τις επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας που μπορούν να γίνουν σε περίοδο κρίσης και για το νέο εξεταστικό σύστημα.

Θα παρουσιαστούν από τον κ. Νεκτάριο Κασέρη, M.Sc, σύμβουλο Risk manager, λογιστή, οι τάσεις-επαγγέλματα που σήμερα κυριαρχούν και η διασύνδεσή τους με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, με την παράθεση  ειδικοτήτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αναμένονται να έχουν αυξανόμενη απασχολησιμότητα την επόμενη δεκαετία στην ελληνική αγορά εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Ατλάσης Καθηγητής, M.Sc, στο Αμερικάνικο  Κολλέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα αναλύσει το νέο εξεταστικό σύστημα, που θα ισχύσει μεταβατικά για το 2016 -2017. Επειδή αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές του, χωρίς να αποτελούν την τελική πρόταση, αφού θα οριστικοποιηθεί μετά τη διαβούλευση.  Επίσης, αναφορά θα γίνει στις παγίδες αλλά τις ευκαιρίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, που θα συντονίσουν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Μπουρνής Αποστόλης και  Παπανδρέου Δημήτρης. Η βραδιά θα κλείσει με μπουφέ, με την ευγενική χορηγία του φροντιστηρίου Πυθαγόρα, ενώ η αίθουσα είναι ευγενική παραχώρηση του Sheraton Rhodes Resort.

Ο κ. Στέργος Παρδαλός αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, υποστηρίζει κάθε ενέργεια που έχει ως σκοπό την εποικοδομητική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Στις εποχές που ζούμε η σωστή πληροφόρηση και η έγκυρη και έγκαιρη γνώση είναι η δύναμη που αποτελεί τη βάση ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.