Γιορτή και παράδοση στα Πλατάνια

Ο Σύλλογος μας απαριθμεί 10 χρόνια δράσης, αρχής γενομένης απ’το 2007. Όλα αυτά τα χρόνια, στα πλαίσια της λαογραφικής, αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής του δραστηριότητας, επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των κατοίκων, τόσο του χωριού μας, όσο και του ευρύτερου νησιού μας. Καταφέραμε να καθιερώσουμε πολιτιστικές δράσεις που αναβιώνουν το παρελθόν και γεφυρώνουν την παράδοση, με την ανάγκη υιοθέτησης δοκιμασμένων πρακτικών, απαραίτητων στην καθημερινότητα μας.

Μέσα σ’αυτό το πνεύμα διάσωσης καθημερινών πρακτικών του παρελθόντος φέραμε στην επικαιρότητα του νησιού μας, την γαστρονομικου περιεχομένου εκδηλωση μας » Ψωμί και παράδοση», που όχι μόνο ξυπνά στον ουρανίσκο μάς γεύσεις φιλοξενίας και ζεστασιάς απ’την εποχή των γιαγιάδων μας, αλλά αφυπνίζει την αναγκαιότητα να επιλέξουμε μια πιο υγιεινή διατροφή.
Οσοι ειναι λατρεις της παραδοσης αλλά και όσοι έχουν λησμονήσει τί  σημαίνει φιλοξενία και ζεστασιά, δεν έχουν παρά  να επισκεφθούν τα Πλατάνια, το Σαββατο 16 Σεπτεμβρίου 20:30 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.