«Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη για την 191η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου»

«Σήμερα είναι μια Ημέρα Μνήμης και αιώνιας τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία στην Κάσο το 1824. «Να σπουδάζεις τα περασμένα και να διατηρείς αυτά ζωντανά στη μνήμη σου», έλεγε ο μεγάλος ρήτορας της κλασσικής αρχαιότητας Ισοκράτης. Είναι ευθύνη όλων μας η διατήρηση της ιστορικής μας κληρονομιάς Είναι καθήκον μας να μην ξεχαστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που συνέβη στην Κάσο. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε ισχυρές τις θεμελιώδεις αξίες του Αγώνα για εθνική αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τραγικά γεγονότα του παρελθόντος, όπως η ανείπωτη βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος στην Κάσο.

Ταυτόχρονα, είναι ευθύνη όλων μας να μεταφέρουμε το διαχρονικό μήνυμα του Αγώνα για Ανεξαρτησία. Ένα μήνυμα που σήμερα, είναι επίκαιρο περισσότερο από ποτέ. Με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Στις δράσεις μας που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που δίνει η κυβέρνηση με τους θεσμούς για μια βιώσιμη λύση που θα κλείσει τον κύκλο της κρίσης στην Ελλάδα.

Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εύκολα, χωρίς θυσίες και χωρίς μακρά και πραγματική προσπάθεια. Είναι υποχρέωση μας να μην υποχωρήσουμε από τα δίκαια αιτήματά μας. Να μην υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις. Σε αυτό τον αγώνα του, ο Ελληνικός λαός δεν είναι απομονωμένος. Δίνουμε τη μάχη με αίσθημα ευθύνης και αυτοπεποίθησης και στο τέλος θα κερδίσει η στρατηγική της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Με αναπτυξιακό ορίζονται για την Ελλάδα, προς όφελος όλης της Ευρώπης»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.