Πριν από δύο μέρες ο άνεργος οικοδόμος Σωτήρης Γιαννόπουλος, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου και Αντιπρόσωπος στο Ε.Κ.Ρ αντιμετώπισε  την προκλητική δέσμευση του χρηματικού  ποσού των 290 € από το ΙΚΑ μέσω της Εθνικής Τράπεζας, ποσό το οποίο του είχε καταβληθεί ως οικοδομικό δωρόσημο. Το ποσό αυτό δεσμεύθηκε εξαιτίας της μη καταβολής προστίμου προς το ΙΚΑ, πριν από 27 χρόνια, δηλαδή το Φλεβάρη του 1989.

Το ελληνικό δημόσιο, αντί να τα πάρει από τη μεγαλοεργοδοσία, που τα προηγούμενα χρόνια δεν κατέβαλε τα ποσά που όφειλε στους κοινωνικοασφαλιστικούς οργανισμούς, με θράσος δέσμευσε το παραπάνω ποσό από έναν άνεργο μεροκαματιάρη, που παλεύει με νύχια και με δόντια να μαζέψει 50 ένσημα το χρόνο, για να έχει ασφάλεια να πληρώσει.

Η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου εκφράζει την αλληλεγγύη της προς το μέλος της, συνάδελφο Σωτήρη Γιαννόπουλο, ο οποίος είναι επί πολλά χρόνια ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος της διοίκησης του Σωματείου και εκλέγεται επί σειρά ετών Αντιπρόσωπος στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου.

Καλούμε όσους εργαζόμενους ή άνεργους έχουν αντίστοιχο πρόβλημα να το καταγγείλουν στα σωματεία τους και να το παλέψουν οργανωμένα και συλλογικά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.