Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει

ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου

Η ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που γίνεται στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας την Τετάρτη 20 Μάη στις 11:00π.μ. στο προαύλιο του Γεν. Νοσοκομείου της Ρόδου.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι κυρίως η έλλειψη προσωπικού αφού λειτουργεί μόλις με το 30% του προσωπικού που θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να έχει, με βάση τη δυναμικότητα που διαθέτει. Η παραπάνω έλλειψη θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των ασθενών ενώ εντατικοποιεί μέχρι εξάντλησης των βιολογικών αντοχών του προσωπικού του Νοσοκομείου που εργάζεται πολλές φορές με στο όριο των αντοχών του, υποβαθμίζοντας αναγκαστικά το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Τα προαναφερόμενα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της χρόνιας επιδίωξης της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, να προσαρμοστεί το σύστημα Υγείας στην εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την επιχειρηματική δράση. Βασικό εργαλείο σε αυτήν την επιδίωξη όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και της σημερινής (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ήταν και είναι η συστηματική κρατική υποχρηματοδότηση και η θεσμική κατοχύρωση όλων των αντιδραστικών αλλαγών, κυρίως στις εργασιακές σχέσεις.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα το γυναικείο κίνημα στη Ρόδο δεν μπορεί να μείνει απαθές. Συντονίζεται με όλο το λαό και τους εργαζόμενους στην περιοχή μας αλλά και σε όλο το νομό και απαιτεί εδώ και τώρα κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας. Συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο και καλεί την Κυβέρνηση να δώσει ριζική λύση στο πρόβλημα, διορίζοντας το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας με ισότιμη χρήση για όλους.

·         Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

·         Λέμε όχι στην απλήρωτη εργασία! Όχι στην εντατικοποιημένη εργασία με μισά δικαιώματα.

H Διοικούσα Επιτροπή

της Ομάδας Γυναικών Ρόδου

μέλους της Ο.Γ.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.