Στη γεμάτη αίθουσα του Καζίνο Ρόδου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2018, η κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, στην οποία πρωταγωνίστησε η παράδοση.

Της Άννας Σαρρή

anasanews@yahoo.gr


Με παραδοσιακές φορεσιές, κεράσματα και κάλαντα της Καλύμνου, υποδέχθηκαν οι διοργανωτές τους επισκέπτες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα με την παραδοσιακή της στολή

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, ενώ σε αυτήν παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου πατήρ Ιωάννης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η πρώην βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος και η αντιδήμαρχος Άννα Ζωάννου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος με τον πρωτοπρεσβύτερο πατήρ Ιωάννη

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη εκπρόσωπος του Στρατηγού της 95 ΑΔΤΕ, ο δήμαρχος Καλύμνου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, η πρόεδρος του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου κ.α.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, βράβευσαν για την προσφορά τους τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης και βράβευσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος, τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, τον οποίο βράβευσε ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, τον δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Γαλουζή, τον οποίο βράβευσε ο εκπρόσωπος του στρατηγού, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Κωνσταντινίδη, τον οποίο βράβευσε η πρώην βουλευτής Μίκα Ιατρίδη και τον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μιχάλη Ζεμπιλά, τον οποίο βράβευσε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., δημοτικός σύμβουλος Ρόδου και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος.

Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. παραδίδει την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μιχάλη Ζεμπιλά προς τιμήν της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποκαλύφθηκε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά τις διαδικασίες για την πιστοποίηση του μελιού της Καλύμνου, καθώς και ότι φέτος η γιορτή της Καλύμνου δεν θα είναι μόνο μελιού, αλλά θα αφορά το σύνολο των τοπικών προϊόντων του νησιού.

Η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, μαζί με την πρόεδρο του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου Φανή Αναστασιάδη – Σισαμή και την εκλεγμένη επί των δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Συλλόγου δημοσιογράφο Άννα Σαρρή

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος με τον πρωτοπρεσβύτερο πατήρ Ιωάννη

Η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα με την παραδοσιακή της στολή

Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. παραδίδει την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μιχάλη Ζαμπιλά προς τιμήν της Ένωσης Καλυμνίρων Ρόδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.