Ιερώνυμος:«Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν»

«Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μια Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Ιερώνυμος:«Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού τουτόπου κέρδισαν»

Τόνισε, μάλιστα, την αναγκαιότητα να παραμείνουμε ενωμένοι διότι «Πάνω από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογράμμισε την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες τις οποίες χαρακτήρισε τις κρισιμότερες στην πορεία του έθνους μας, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά», σημείωσε.

Τέλος, συνέστησε «Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού τουτόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.