Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και 16 Αυγούστου 2015 κάθε απόγευμα 18:00 -20:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Μενετών Καρπάθου «Η Πρόοδος».

Ο καρπάθιος καλλιτέχνης Δήμος Χατζηγεωργίου, για πολλά χρόνια είχε ένα κρυφό όνειρο, την απόδοση των κορυφαίων στιγμών της καρπαθιακής επανάστασης. Φέτος έπειτα από πολύμηνη και κοπιαστική δουλειά ολοκλήρωσε την ιδέα.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΕΚΘΕΣΗΤο δώρο του Δήμου αφιερώνεται σε όλες τις των γενιές καρπαθίων, κυρίως σε αυτές που ακολουθούν, αφού μέσα από τις πινελιές του, και για πρώτη φορά, ξεδιπλώνονται λαμπρές μνήμες από το παρελθόν.

Οι ζωγραφικοί πίνακες λοιπόν αποτελούν το εισιτήριο για ένα ταξίδι στο παρελθόν φορτωμένο από πρωτόγνωρα συναισθήματα.


Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, στις 11:30 μετά τον πρωϊνό καφέ στο εκκλησιαστικό μέγαρο Μενετών, προσκαλούμε όλους τους καρπάθιους αλλά και τους ταξιδιώτες που θα βρίσκονται στο νησί για μια βόλτα από το πρώην δημοτικό σχολείο Μενετών και την αίθουσα του ισογείου.


Για μια ξενάγηση και έναν περίπατο, στην πρόσφατη ιστορία της Καρπάθου.


Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής παν. Αθηνών Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης.


Την οργάνωση της παρουσιάσεως έχουν από κοινού ο πολιτιστικός σύλλογος Μενετών «Η Πρόοδος» και ο σύλλογος απανταχού Μενετιατών Καρπάθου «Κοίμηση της Θεοτόκου».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.