ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενόψει της τουριστικής σαιζόν, οι εστιάτορες της Ρόδου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για περαιτέρω κατάρτιση μελών του επισιτιστικού κλάδου

Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, σε ένα διεθνές περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και ανταγωνισμού και ενόψει της νέας τουριστικής σαιζόν, το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», συμμετέχει με το προσωπικό των επιχειρήσεων, στο Πρόγραμμα  Λ.Α.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ.

Πρόκειται για επιδοτούμενα σεμινάρια 32 ωρών, όπου  επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενοι, μέλη του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» και εργαζόμενοι των επιχειρήσεών τους, εκπαιδεύονται από πιστοποιημένους εισηγητές σε ενότητες, που αφορούν στη θεωρητική εκπαίδευση της εστιατορικής τέχνης, πωλήσεις σε επισιτιστικά τμήματα, υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, γνώσεις και κατάρτιση στην οινοχοϊα, υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, κατάρτιση για πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ και σε γενικότερα θέματα εστίασης.

Με την παρακολούθηση, οι συμμετέχοντες, είναι σε θέση να ανταποκριθούν, είτε σε νέα καθήκοντα στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης όπου εργάζονται, είτε στο πλαίσιο αλλαγής – εξέλιξης της επαγγελματικής δραστηριότητας, προκειμένου, να εναρμονισθούν με τις απαιτήσεις της νέας οικονομικής πραγματικότητας και της ποιότητας των τουριστών που επισκέπτονται τον τόπο μας.

Ως γνωστόν, ο πόρος ΛΑΕΚ 0,45% είναι ο Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση στον οποίο καταβάλλεται η εργοδοτική εισφορά 0,24%, που αποδίδουν οι εργοδότες για τους υπαλλήλους τους στο ΙΚΑ. Κάθε επιχείρηση, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον πόρο για την κατάρτιση των απασχολούμενων.

Στο Πρόγραμμα, μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 51 παρ. 1 του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101), σύμφωνα με τα ισχύοντα. Για τα προς κατάρτιση άτομα, θα πρέπει να γίνει καταβολή του ΙΚΑ, της εργοδοτικής εισφοράς 0,24% από την επιχείρηση για τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Κατ΄ εξαίρεση, οι εργαζόμενοι σε εποχιακές επιχειρήσεις (άρθρο 24 του ν. 1836/89) μπορούν να καταρτίζονται μέσω του Προγράμματος και κατά το χρονικό διάστημα εκτός σαιζόν, που οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν.

Να σημειωθεί τέλος, ότι, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που παρακολουθεί ο κλάδος των εστιατορίων στη Ρόδο, διεξάγονται από την εταιρία συμβούλων, κατάρτισης προγραμμάτων και υλοποίησης σεμιναρίων Alpha Plan, με συμμετοχή 245 συνολικά ωφελουμένων, σε αίθουσα του Εκπαιδευτηρίου ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και θα συνεχιστούν μέχρι 10 Μαρτίου 2016, λίγο πριν το άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου Γιάννης Κλούβας, αναφερόμενος στη σημασία της εκπαίδευσης των απασχολούμενων στον επισιτιστικό κλάδο, τονίζει ότι, το συγκεκριμένο εγχείρημα, θεωρείται αναγκαίο, καθώς επιβάλλεται, στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού στο τουριστικό γίγνεσθαι, η εστιατορική τέχνη στη Ρόδο, να εξελίσσεται συνεχώς.

Ο Γραμματέας                                                                          Ο πρόεδρος

Γιάννης Χατζηκέλης                                                        Γιάννης Κλούβας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.