Την ανακοίνωση της υπογραφής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου στις 21 Απριλίου και όχι στις 20 Απριλίου, ανέφερε ως συμβολικό παράδειγμα της πράξης στην οποία προέβη η κυβέρνηση, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε και αποτελεί συνταγματική εκτροπή η απόφαση αυτή.

“Οι Δημοκρατίες δεν καταλύονται μόνο με Δικτατορίες, αλλά και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό έλεγε η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου”, είπε ο δήμαρχος Ρόδου, ενώ διερωτήθηκε εάν έφτασε η χώρα να κινδυνεύει με χρεοκοπία, ώστε να αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε ότι ακόμη και εάν συμβαίνει αυτό θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί ξανά, διότι έτσι δημιουργούν τεράστιο πανικό.

“Εάν δεν βάλουμε φραγμό τώρα, έχουμε κλείσει. Ας έρθουν να πάρουν και τα κλειδιά”, προσέθεσε ο κ. Χατζηδιάκος, υποστηρίζοντας ότι, εάν αυτό το είχε κάνει κάποια άλλη κυβέρνηση τώρα θα ήταν όλοι στα κάγκελα.

“Αυτοί που αντιδρούσαν και ανέβαιναν τότε στα κεραμίδια, μιλούν σήμερα για έκτακτη ανάγκη. Όχι κύριοι, τρεις μήνες πάτε και έρχεστε. Κανένας δεν είναι πιο πατριώτης”, διεμήνυσε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, φανερά οργισμένος.

Κάθετα αντίθετος σε κάθε ενέργεια στραγγαλισμού της Τ.Α. εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Στράτος Καρίκης, κάνοντας λόγο για ετεροδιοίκηση…

Να μην τοποθετείται, όποιος συμφωνεί με τον δήμαρχο κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, ο Αλέκος Παπουράς, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να μιλάμε για να μιλάμε.

Ο Χ. Χατζηευθυμίου, υποστήριξε, από τη δική του πλευρά, ότι, η Τ.Α. απαξιώνεται με τρόπο αντισυνταγματικό, ενώ ο Γ. Υψηλάντης, ισχυρίστηκε ότι, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να πληγεί περαιτέρω η κοινωνία.

Ο Τάκης Πότσος, χαρακτήρισε απαράδεκτη και πραξικοπηματική την πράξη αυτή και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να δοθεί στο Σώμα και η 1η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης, που χαρίζει πρόστιμα και φόρους σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. “Έχει ματώσει ο κόσμος. Η κυβέρνηση θέτει σε επανάληψη τα ίδια διλήμματα.  Από τα ταμεία του ΟΑΕΔ έφυγαν 50 εκ. ευρώ, ενώ όλοι οι νόμοι του Μνημονίου είναι σε εφαρμογή με διαφορετικό όνομα.

Η δημοτική σύμβουλος Ε. Παναή, ισχυρίστηκε ότι περισσεύει η υποκρισία στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι τώρα ξύπνησε ο Καραϊσκάκης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απάντηση έλαβε και από τον ίδιο τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος της θύμισε ότι παλαιότερα σε λιγότερο σοβαρές αποφάσεις οι δήμοι είχαν κλείσει. Μάλιστα πρόσθεσε ότι, εάν ήταν άλλη κυβέρνηση οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Ο πολιτευτής της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, αποκάλυψε το έγγραφο της ΤτΕ, υποστηρίζοντας ότι “η κυβέρνηση προχωρά σε δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ, με μία κατ’ επίφαση χρήση της έννοιας του κατεπείγοντος. Πρόκειται για ένα νέο ψέμα προς την Ελληνική κοινωνία. Ένα νέο παραμύθι. Στην πραγματικότητα με αυτή την πράξη σφραγίζεται ο πλήρης έλεγχος της κεντρικής κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Την οργή του αντιδημάρχου Γ. Πόκκια, προκάλεσαν τοποθετήσεις, όπως του Γ. Υψηλάντη και της Ε. Παναή, με τον ίδιο να εξηγεί ότι εδώ δεν είναι πολιτική σκηνή, ούτε κανάλι ανάπτυξης κομματικών θέσεων και να συμπληρώνει ότι πράγματι ισχύει αυτό με την υποκρισία και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Πόκκιας, τους κάλεσε να αφήσουν τις μεγαλοστομίες και συμφώνησε με τα όσα είπε ο κ. Δράκος, ξεκαθαρίζοντας ότι όλοι είναι με την Ελλάδα, όλοι είναι πατριώτες. “Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να κυβερνήσει και να αφήσει τα άλλα μέσα και τα άλλα έξω”, είπε ο κ. Πόκκιας, φανερά εκνευρισμένος, για το αβέβαιο μέλλον της χώρας.

Ο αντιδήμαρχος Δήμος Μουτάφης, από τη δική του πλευρά, εξήγησε ότι, πέραν από μία απειλή αυτοκτονίας…, δεν έχουν ακούσει τίποτα άλλο. Τον άλλο μήνα τι θα γίνει; Τον επόμενο;, διερωτήθηκε και εξήγησε ότι, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αρχή εσωτερικού δανεισμού και ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρέωσή τους εκπρόσωποι του λαού να διαφυλάξουν την περιουσία του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Περδίκης, ενημέρωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Ρόδου είναι στα 11.200.000 ευρώ (αφαιρούμε τα δεσμευμένα, τράπεζα Ελλάδος και κατασχεμένα από διαταγές πληρωμών) μένουν ελεύθερα 7.000.000 ευρώ. Η μισθοδοσία είναι 2.250.000 ευρώ και λοιπές απαιτήσεις ασφαλιστικά κτλ, πάνω από 1.000.000 ευρώ. Τα διαθέσιμα δηλαδή μπορούν να καλύψουν σχεδόν δύο μήνες, μη υπολογίζοντας φυσικά τις οφειλές παρελθόντων ετών. “Κάποιοι μάλλον πιστεύουν στη θεωρία της πεταλούδας, που μπορεί να διαταράξει το παγκόσμιο σκηνικό. Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα”, είπε ο κ. Περδίκης.

Ο πρώην δήμαρχος Στέργος Στάγκας, αναφέρθηκε στις μαύρες σημαίες που είχε “στολίσει” στο δήμο Ιαλυσού, όταν υπογράφηκε το μνημόνιο…

To Δ.Σ. Ρόδου αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μετά από πρόταση – εισήγηση του δημάρχου, να ζητήσει την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, να μην ανοίξει λογαριασμό και να μην επιτρέψει την δέσμευση των χρημάτων.

IMG_2284 IMG_2285 IMG_2286 IMG_2287 IMG_2288 IMG_2289 IMG_2290 IMG_2291 IMG_2292 IMG_2293 IMG_2298 IMG_2299

3 Σχόλια

 1. epistimonikos

  Τί ακριβώς αποφάσισε δηλαδή γιατί δεν το γράφει πουθενά;

  Τα 2,3 τρις που εγκρίθηκαν για τους δήμους βρίσκονται στην ΤΤΕ από πέρσι, δώστε εντολή ως δήμος στον Αρτέμη Σώρρα για εκταμίευση να λήξει αυτό το παραμύθι της κρίσης.

  Απάντηση
  • blackmonday

   To Δ.Σ. Ρόδου αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μετά από πρόταση – εισήγηση του δημάρχου, να ζητήσει την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, να μην ανοίξει λογαριασμό και να μην επιτρέψει την δέσμευση των χρημάτων.

   Απάντηση
   • epistimonikos

    Λαμπρά. Το επόμενο βήμα να είναι να ζητήσουν τα χρήματα που εγκρίθηκαν με τις εγγυήσεις του Αρτέμη Σώρρα και βρίσκονται στην ΤΤΕ από πέρσι την περίοδο των δημοτικών εκλογών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.