«Κοινοβουλευτική παρέμβαση που συνυπογράφει ο Δημήτρης Γάκης για την άμεση καταβολή των ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας»

Ερώτηση κατέθεσαν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Γάκης για να καταβληθούν οι ενισχύσεις Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του Μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013.

Η αξιοποίηση της γεωργικής γης και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με σεβασμό στο περιβάλλον και η συνέργεια της αγροτικής παραγωγής (βιολογικά προϊόντα, μελισσοκομία, οίνοι προστατευμένης ονομασίας προέλευσης, τυροκομικά κ.ά. τοπικά προϊόντα) με τον τουρισμό, θα δώσει σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία στις ευαίσθητες ορεινές, ημιορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

Η σωστή διαχείριση και προβολή της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, συνιστά αντίμετρο στην ανεργία και στην αποδόμηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων σε επίπεδο ελληνικής περιφέρειας. Τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν για πολλές περιοχές και νησιά – χαρακτηριστικό παράδειγμα στη Δωδεκάνησο η Ρόδος, η Κως, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Κάλυμνος, η Λέρος κ.ά. – σημαντικό οικονομικό κλάδο, που η ανάπτυξή τους θα βοηθήσει τόσο στην επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών της Δωδεκανήσου αλλά και θα δώσει δυνατότητα για μια πιο δυναμική προώθηση των προϊόντων σε αγορές εκτός της νησιωτικής μας περιφέρειας.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.