Ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών, για τη διάπραξη του αδικήματος της απλής σωματικής βλάβης, επιβλήθηκε σε κάτοικο Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό εγκύου στη Ρόδο, στις 15 Δεκεμβρίου 2012.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, που συνεδρίασε στις 9 Νοεμβρίου 2016, έκρινε ένοχο γνωστό κάτοικο της Ρόδου, για τη διάπραξη του αδικήματος της απλής σωματικής βλάβης, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία σε βάρος του, που αφορούσε σε πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Κατά τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του, στις 15 Δεκεμβρίου 2012, γύρω στις 21.00, στην Παστίδα Ρόδου, φερόταν ο κατηγορούμενος, να προξένησε σωματικές βλάβες στην εγκαλούσα, ενώ εκείνη βρισκόταν στην 18η εβδομάδα επαπειλούμενης κυήσεως.

Ο κατηγορούμενος, φερόταν να έσπρωξε την εγκαλούσα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε πέτρες και να υποστεί μικρές εκδορές στον αγκώνα και στο γόνατο. Η πράξη δε αυτή, λόγω της κατάστασης της παθούσας, μπορούσε να οδηγήσει στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Δια την τέλεση των ανωτέρων σωματικών βλαβών, είχε γνωμοδοτήσει στις 28 Ιανουαρίου 2013, ιατροδικαστής της Υπηρεσίας Δωδεκανήσου, που βεβαίωνε την ύπαρξη εκχυμώσεων, αλλά και της πτώσης. Μάλιστα η παθούσα, χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη, μετά την πρόκληση του περιστατικού.

Τον κατηγορούμενο, εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Στέλιος Κιουρτζής και Δήμος Μουτάφης, ενώ την παθούσα (πολιτική αγωγή) εκπροσώπησε ο δικηγόρος Φρίξος Ιωαννίδης.

Η φωτογραφία, που προσκομίστηκε και αφορά στον τραυματισμό της εγκύου, από την πτώση

Η φωτογραφία, που αφορά στον τραυματισμό της εγκύου, από την πτώση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.