Στις 8 Αυγούστου θα διεξαχθεί η κλήρωση ανάδειξης των δύο ομίλων των 12 ομάδων της φετινής Β΄ κατηγορίας της Ρόδου. Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας θα ανακοινωθεί στις 17 & 18 Οκτωβρίου. Τα βασικά σημεία της προκήρυξης που ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΔ για τα πρωταθλήματα 2015-16, είναι τα παρακάτω:

Οι ημερομηνίες έναρξης
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 05 και 06 ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1ος & 2ος όμιλος Ρόδου 17&18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3Ος όμιλος νήσων 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & 01 Νοεμβρίου
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 17&18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κύπελλo Δωδ/σου 10&11 Οκτωβρίου 2015
Τα πρωταθλήματα υποδομών (εφηβικού & παίδων , εφηβικού-παιδικού κυπέλλου κ.τ.λ.) 10&11 Οκτωβρίου 2015

Προβιβασμός – Υποβιβασμός
Α’ Κατηγορία
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, Η 1η ομάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας Δωδεκανήσου και θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Δωδεκανήσου στους αγώνες μπαράζ που θα διοργανώσει η ΕΠΟ, για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

Υποβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων oι τέσσερις τελευταίες ομάδες που θα καταλάβουν την 15η-16η-17η και 18η θέση κάθε ομίλου υποβιβάζονται στην Β κατηγορία Δωδεκανήσου. Σε περίπτωση που δεν ανέβει ο πρωταθλητής μας στη Γ’ εθνική και υποβιβαστεί ο εκπρόσωπός μας στην Γ’ εθνική (Ιάλυσος) τότε θα πέσει και Πέμπτη ομάδα (δηλαδή η 14η )..Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία Ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, δεν λάβουν μέρος δεν αναπληρώνονται για κανένα λόγο και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Δ.., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων και να μειωθούν οι ομάδες που υποβιβάζονται. (Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου- 39/30.06.2015).

Το πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των 16 ομάδων και μόνο σε περίπτωση που ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου δεν ανέλθει στην Γ Εθνική Κατηγορία, ή υποβιβαστεί ο εκπρόσωπός μας στην Γ’ εθνική (Ιάλυσος) τότε οι ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα είναι δέκα εφτά (17).

Β’ Κατηγορία
Για την άνοδο στην Α Κατηγορία, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, ανέρχεται το σωματείο ,που θα τερματίσει στην πρώτη (1η) θέση του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή:
Ο πρώτος του Α΄ ομίλου .
Ο πρώτος του (Β) δευτέρου ομίλου.
Ο πρώτος του Γ ομίλου .(όμιλος Νήσων)
Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-39/30.06.2015) ..

Α.Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία πέντε ομάδων (5) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των (13) ομάδων.
Β. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τεσσάρων ομάδων (4) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα(12) ομάδων.
Γ. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τριών ομάδων (3) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων.
Δ. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία δύο ομάδων (2) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων
Ε. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία μιάς ομάδας (1) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων
ΣΤ. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία καμιάς ομάδας (0) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα διεξαχθεί σε σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων
Υποβιβασμός : Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Στην περίπτωση Α, Β & Γ. Από τον πρώτο (Α) και τον δεύτερο (Β) όμιλο Ρόδου υποβιβάζονται στην Γ κατηγορία οι δύο τελευταίοι του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή ο ενδέκατος (11) και ο δωδέκατος (12) κάθε ομίλου.
Στην περίπτωση Δ, Ε & ΣΤ. Από τον πρώτο (Α) και τον δεύτερο (Β) όμιλο Ρόδου υποβιβάζονται στην Γ κατηγορία οι τελευταίοι του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή ο δωδέκατος (12) κάθε ομίλου.

Το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 θα διεξαχθεί σε τρείς (3) ομίλους (δύο Ρόδου και ένας Νήσων ). Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-39/30.06.2015).

Γ’ Κατηγορία
Α-Προβιβασμός: Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, oι δύο (2) πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα ανέρχονται στην Β κατηγορία για την περίοδο 2015-2016 (Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου-39/30.06.2015) .
Καθώς επίσης :

Α.Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία πέντε ομάδων (5) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ,ο δεύτερος (2ος ) και ο τρίτος (3ος ) της βαθμολογίας (Τρείς ομάδες ).

Β. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τεσσάρων ομάδων (4) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) και ο δεύτερος (2ος ) της βαθμολογίας (Δύο ομάδες ).

Γ. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία τριών ομάδων (3) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ,ο δεύτερος (2ος ) και ο τρίτος (3ος ) της βαθμολογίας (Τρείς ομάδες ).

Δ. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία δύο ομάδων (2) που θα συμμετέχουν στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) και ο δεύτερος (2ος ) της βαθμολογίας (Δύο ομάδες ).

Ε. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία μιάς ομάδας (1) που θα συμμετέχει στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ,ο δεύτερος (2ος ) και ο τρίτος (3ος ) της βαθμολογίας (Τρείς ομάδες ).

ΣΤ. Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Α κατηγορία καμιάς ομάδας (0) που θα συμμετέχει στον όμιλο Ρόδου θα ανέλθουν στην Β κατηγορία ο πρώτος (1ος ) ο δεύτερος (2ος ) , ο τρίτος (3ος ) και ο τέταρτος (4ος ) της βαθμολογίας (Τέσσερις ομάδες ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.