Ανακοίνωση με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα εξέδωσε το ισπανικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos.

Όπως αναφέρει οι δανειστές «δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη» για την Ελλάδα, ωστόσο διαβεβαιώνει πως το ίδιο δεν θα κάνει «τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», αν έρθει στην εξουσία.

«Το Podemos ενδέχεται να αποτελεί σε μερικούς μήνες μέρος των θεσμών και της κυβέρνησης και δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», διαβεβαίωσε ο Νάτσο Αλβαρεθ, υπεύθυνος του κόμματος για τα οικονομικά θέματα.

Το Podemos είχε άλλοτε εξετάσει το ενδεχόμενο να απαιτήσει μια επαναδιαπραγμάτευση του ισπανικού χρέους σε περίπτωση ανόδου του στην εξουσία, πριν μετριάσει το λόγο του και ο αρχηγός του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, διευκρινίσει πως το ζήτημα αυτό θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ισπανία.

Μολονότι η αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί «προτεραιότητα» για το Podemos, σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος «είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια διαδικασία αμοιβαιοποίησης των ευρωπαϊκών δημόσιων χρεών», συνέχισε ο Νάτσο Άλβαρεθ.

Το Podemos υπερασπίζεται από την αρχή της κρίσης τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και κατηγορεί τους πιστωτές της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ) για «εκβιασμό».

«Δημιουργούμε μια κατάσταση αφόρητη για την Ελλάδα», τόνισε σήμερα ο Νάτσο Άλβαρεθ.

huffingtonpost.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.