Η κυβέρνηση αυξάνει το ΦΠΑ στα νησιά και δεν κινείται φύλλο

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Υπουργό Εργασίας στο MEGA  

Στην εκπομπή “On Line” στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, με τους Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο, εμφανίστηκε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ότι αυξάνουν τον ΦΠΑ στα νησιά, επειδή οι ξενοδόχοι δεν πληρώνουν το προσωπικό τους ή δεν δηλώνουν την εργασία τους. Αντιμετωπίζουν δηλαδή το πρόβλημα των εργασιακών, τιμωρώντας το σύνολο των πολιτών του Αιγαίου.

Με αφορμή παρέμβαση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλή Αντωνίου, σύμφωνα με τον οποίο οι ανταγωνιστές των νησιών θα τρίβουν τα χέρια τους με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αφού θα πάρουν μεγάλο μέρος του τουριστικού κεφαλαίου, ο Υπουργός Εργασίας αρχικά αναφερόταν στο μεγάλο μέρος της δαπάνης των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, χωρίς αυτό να φθάνει ποτέ στη χώρα, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι, πρέπει να στηρίξουμε τον τουρισμό, επειδή είναι από τα δυνατά χαρτιά μας.

Επί της ουσίας δεν απάντησε ποτέ για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παρά μόνο είπε ότι υπάρχει αυξημένη αδήλωτη εργασία σε μεγάλες τουριστικές μονάδες και απλήρωτοι εργαζόμενοι. Μάλιστα, παρέπεμψε το προσωπικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του, ξεχνώντας μάλλον ότι οι Υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και οι εργαζόμενοι φοβούμενοι για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους σιωπούν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, υπάρχουν στρεβλώσεις, οι οποίες τους αναγκάζουν να παίρνουν οριζόντια μέτρα…

Σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι μία, οι νησιώτες, οι κάτοικοι της ακριτικής Ελλάδας, θα πληρώσουν γι’ ακόμη μία φορά το μάρμαρο.

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού στο κάτωθι link,

περίπου στη 1 ώρα και 5 λεπτά:

http://www.megatv.com/online/default.asp?catid=37877&subid=2&pubid=34751873

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.