«Πιστεύω ότι οι δικηγόροι δεν είναι μόνο θυμωμένοι, αλλά εξαθλιωμένοι. Θέλω να πιστεύω ότι η αποχή θα συνεχιστεί και μετά την 13η Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής, μιλώντας στην Black Monday.gr.

«Αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζουμε, διανύουμε τη θερινή περίοδο, τα δικαστήρια είναι κλειστά και οι υποθέσεις που είναι για εκδίκαση είναι ελάχιστες. Οι υποθέσεις είναι κάποιες ποινικές τον Ιούλιο και ασφαλιστικά, ενώ ο Αύγουστος είναι νεκρός μήνας και βέβαια μέχρι 14 Σεπτεμβρίου κάποια ασφαλιστικά υπάρχουν και ποινικές. Οι δικηγόροι της Ρόδου, απέχουν από όλα τα θέματα με το δημόσιο, είτε ποινικής φύσης, είτε είναι διοικητικής. Στις 13 Σεπτεμβρίου, θα συγκληθεί ολομέλεια για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα του μέχρι στιγμής αγώνα και από εκεί και πέρα να προσδιοριστεί η στάση έναντι του μέλλοντος. Οι δικηγόροι, ουσιαστικά, βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», κατά τα όσα εξήγησε ο κ. Σαρρής.

Ο πρόεδρος του ΔΣΡ πρόσθεσε «αισθάνομαι ότι θα συνεχιστεί η απεργία. Βέβαια αυτό εξαρτάται από ακόμα 62 συναδέλφους που αποτελούν την ολομέλεια. Οι περισσότεροι σύλλογοι είναι υπέρ στην αποχή διαρκείας. Υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κερδίσει πολλά και διαφωνούν στην παράτασή της. Εκείνο, όμως, που έχουν υποσχεθεί είναι ότι θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά του ταμείου τους, ώστε να μην εμπλακεί το ταμείο και συγχωνευτεί με τα ταμεία του ΟΓΑ. Να έχουν, δηλαδή μια οικονομική αυτοτέλεια, αφού το ταμείο τους είναι εύρωστο και μπορεί να ανταποκριθεί και στις συντάξεις και σε όλα τα σχετικά βοηθήματα μέχρι το 2025. Η ανταπόκριση της κυβέρνησης στον αγώνα αυτό είναι η ελάχιστη που θα μπορούσε να υπάρξει . Είναι ένας κλάδος που χρειάζεται στην κοινωνία και δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δικηγόρους».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.