Από την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο Ρόδου, στο πλαίσιο εφαρμογής  του Νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» του 2015.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν  τις αιτήσεις τους  μέχρι τις  26  Μαϊου 2015, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Στις οφειλές προς το Δήμο Ρόδου, οι οποίες υπάγονται στη σχετική ρύθμιση, εντάσσονται και οι οφειλές που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα  ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών.

Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν. Ειδικά στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής των κυρίως οφειλών προβλέπεται πλήρης (100%) απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.

Το ελάχιστο δε ποσό της  μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται σε όλα τα εισπρακτικά σημεία του νησιού, με αρμόδιους υπαλλήλους παραλαβής και διεκπεραίωσης αυτών όλους τους εισπράκτορες με τους νόμιμους αναπληρωτές τους, καθώς επίσης στην Κεντρική Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου επί της οδού Εθελοντών Δωδ/σιών 42.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α) «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις  26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα  ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 26η Μαΐου 2015 (άρθρο 6 παρ. 1 Ν. 4321/2015).

 

Συγκεκριμένα:

Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 υπάγεται το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς ΟΤΑ α” και β” βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

 

Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.

  • Ειδικά στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής των κυρίως οφειλών προβλέπεται πλήρης (100%) απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.

 

Γ. Επισημαίνεται πως η εξόφληση ή η πρώτη δόσης της ρυθμιζόμενης οφειλής καταβάλλεται εντός εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.                 Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

 

Δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.

 

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 28η Απριλίου 2015 και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται σε όλα τα εισπρακτικά σημεία του νησιού, με αρμόδιους υπαλλήλους παραλαβής και διεκπεραίωσης αυτών όλους τους εισπράκτορες με τους νόμιμους αναπληρωτές τους, καθώς επίσης στην Κεντρική Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου επί της οδού Εθελοντών Δωδ/σιών 42.

Υποβολή Αιτήσεων μπορεί να γίνεται κατά τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού, όπως ισχύουν σήμερα (Δευτέρα έως και Πέμπτη: 7.30 –  13.30, Παρασκευή: 7.30-13.00)

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου και στα τηλ. 22410 44380, 44363, 44383, 44353.

Ο Αντιδήμαρχος

Οικονομικών Υπηρεσιών

 

 

Περδίκης Ιωάννης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.