“Μαζεύω καπάκια, Μοιράζω χαμόγελα”, μία αξιοθαύμαστη δράση που ξεκίνησε από τη Ρόδο!

Με δύο κάδους συγκέντρωσης για καπάκια κοσμείται και επισήμως από σήμερα η πόλη της Ρόδου. Ο ένας κάδος συλλογής τοποθετήθηκε στην πλατεία Κύπρου και ο άλλος στην πλατεία Ακαδημίας, από τον Όμιλο Rotaract Ρόδου, για την ενίσχυση της δράσης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου.

ΚΑΠΑΚΙΑ 3

Η δράση με τίτλο «Μαζεύω καπάκια – Μοιράζω χαμόγελα», έχει ως στόχο και απώτερο σκοπό να συγκεντρωθούν καπάκια, τα οποία αποστέλλονται προς ανακύκλωση και με τα χρήματα που εξοικονομούνται, στηρίζονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Τα «εγκαίνια» της δράσης, σε ότι αφορά την τοποθέτηση των κάδων συλλογής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, εάν και η συγκεκριμένη δράση μετρά περίπου ένα χρόνο ζωής, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

ΚΑΠΑΚΙΑ 2

Ελευθερία Χατζηστεφανή

Μέλος Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών

Εκπαιδεύτρια – Υπεύθυνη δράσης «Μαζεύω καπάκια – Μοιράζω χαμόγελα»

Η κ. Ελευθερία Χατζηστεφανή, μιλώντας στο Black Monday, εξήγησε ότι η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο και ευχαρίστησε τον Όμιλο Rotaract Ρόδου, για τη διαχρονική βοήθεια που τους προσφέρει.

«Αυτή η δράση ξεκίνησε δειλά – δειλά μόνο από τη Ρόδο και έχει καταφέρει να δημιουργήσει 30 σημεία συλλογής σε όλη την Ελλάδα. Συλλέγονται καπάκια στο κάθε μέρος και αποστέλλονται στη Ρόδο. Μετά γίνεται η ανακύκλωση και με τα χρήματα που μαζεύονται βοηθάμε άτομα που έχουν ανάγκη, είτε με την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, είτε με πρόσθετα μέλη, είτε με οποιοδήποτε εξειδικευμένο εργαλείο που έχει σχέση με αναπηρία», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Χατζηστεφανή.

ΚΑΠΑΚΙΑ 4

Παυλίνα Τριανταφύλλου

Πρόεδρος Rotaract Ρόδου

«Θέλαμε να βοηθήσουμε και σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι που είναι κοντά στην ηλικία μας, πρωτότυπο και θα τραβήξει τον κόσμο. Έτσι τοποθετήσαμε αυτούς τους κάδους στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ακαδημίας. Πιστεύουμε ότι είναι θελκτικά σχεδιασμένοι, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους νέους, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο με τη δράση, γιατί όλοι μαζεύουμε καπάκια, αλλά τελικά δεν ξέρουμε που να τα δώσουμε», ανέφερε η κ. Τριανταφύλλου, προσθέτοντας ότι, με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να ενισχύσουν και εκείνοι τη δράση του Σώματος Σαμαρειτών.

ΚΑΠΑΚΙΑ 1

Φωτεινή Καράμπελα

Τοπική Σύμβουλος Δ.Κ. Ρόδου

«Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω τη δράση των ανθρώπων αυτών, αλλά και να επισημάνω την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών σε αυτή. Να στείλω ένα μήνυμα προς τους δημότες, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω αυτή την προσπάθεια», εξήγησε η κ. Καράμπελα.

ΠΗΓΗ: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.