ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23. 06.2015 στην Αθήνα το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο οποίο έλαβαν μέρος δεκάδες συνταξιουχικά Σωματεία από κάθε γωνιά της χώρας και πολλές ομοσπονδίες (Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, κτλ.). Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου εκπροσωπήθηκε με μέλος του ΔΣ.

Το τεράστιο πλήθος των απομάχων της δουλειάς που συμμετείχε διακήρυξε την απόφασή του να αγωνιστεί όχι μόνον για να μην υποστούν άλλες απώλειες οι κουτσουρεμένες συντάξεις αλλά να επανέλθουν στο ύψος που είχαν το 2010 μαζί με την 13η και 14η σύνταξη και όλα τα επιδόματα.

Οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο είχε αποκλειστεί από την αστυνομία. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της  Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δ. Κουμπούρη επεδίωξε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο οποίος δεν τη δέχθηκε με τη δικαιολογία του φόρτου εργασίας. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε τα αιτήματά των Συνταξιούχων στον υπουργό κ. Φλαμπουράρη οποίος υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει γραπτώς. Η αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε απόπειρα να  φορτωθούν τα βάρη στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς  και όλους όσοι έχουν ήδη πληρώσει την κρίση θα αντιμετωπιστεί με μεγάλες μαχητικές κινητοποιήσεις.

                                  Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας

Γεωργία Φαρμακίδου                                       Π. Παπαθεοδώρου

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.