Μεγάλη υποδοχή επεφύλαξαν στα group των Αυστριακών Συνταξιούχων που αφίχθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου για τέταρτη κατά σειρά εβδομάδα την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.

Τα επτά αεροπλάνα της εταιρίας Austrian Airlines μετέφεραν και πάλι συνολικά 1.500 επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκραντς της Αυστρίας. Οι φίλοι της Ρόδου διαμένουν σε ξενοδοχεία των περιοχών Φαληρακίου και Ιξιάς και έρχονται στη Ρόδο μέσω του tour operator «Senioren Reisen» που έχει αναλάβει την ευθύνη των διακοπών τους, γενικός Διευθυντής του οποίου είναι ο κύριος Otto Spall.

Σημειώνεται ότι ο διακεκριμένος tour operator «Senioren Reisen» διοργανώνει για περισσότερα από σαράντα χρόνια για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ταξίδια όπως οι ανοιξιάτικες συναντήσεις («Frühjahrstreffen»), οι φθινοπωρινές συναντήσεις («Herbsttreffen») και τα εκτός προγράμματος ταξίδια («Sonderreisen»), καθώς επίσης και τις διακοπές «Κολύμπι και Δράση» («Baden und Aktiv») το φθινόπωρο. Η «Senioren Reisen» είναι μία θυγατρική εταιρία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs- PVÖ) η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων στην Αυστρία και η οποία αριθμεί τα 400.000 μέλη. Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων της Αυστρίας ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1949 στο Όττακριγκ της Βιέννης. Η δομή της Ομοσπονδίας αποτελείται από την Κεντρική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας στη Βιέννη, από τις εννέα τοπικές Οργανώσεις στα κρατίδια της Αυστρίας, από τις 110 νομαρχιακές οργανώσεις και από τις 1.724 τοπικές ομάδες.

Ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και που δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό. Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που τους φροντίζει σε ότι χρειαστούν.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς του νησιού έχοντας σαν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί μας. Οι φορείς του νησιού πραγματοποιούν σειρά εκδρομών και επισκέψεων σε παραδοσιακούς οικισμούς, αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού αλλά και σε άλλα τουριστικά θέλγητρα της Ρόδου προκειμένου οι επισκέπτες μας να το γνωρίσουν από κοντά. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούν εκδρομές στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια. Έχουν προγραμματίσει επίσης σειρά εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μεριμνώντας για τη διασκέδασή τους και βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη επιθυμία τους.

Οι τοπικοί τουριστικοί φορείς έχουν επίσης προγραμματίσει καθημερινές επισκέψεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αλλά και στη σύγχρονη πόλη του νησιού έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 12 Μαΐου, αναμένεται να έχουν εισρεύσει στην τοπική αγορά περίπου 3.000.000 ευρώ ενώ η τοπική οικονομία αναμένεται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό κατά 5.000.000 ευρώ.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος, η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κύριος Μπάμπης Παλογιαννίδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Αναστασία Σαββιού, Σέβα Τσίμπλη και Βλάσης Φακιόλης, η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου του Δήμου Ρόδου κυρία Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου έπαιζε μουσική ενώ τα μέλη του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Κρεμαστής «Χορευτές του Αιγαίου» ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου και μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι Αυστριακοί επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε τα εξής: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διακοπών των Αυστριακών Συνταξιούχων ολοκληρώνεται με επιτυχία την ερχόμενη εβδομάδα με την άφιξη του τελευταίου γκρουπ. Σήμερα καλωσορίζουμε μαζί με τους φίλους Αυστριακούς επισκέπτες μας και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων και πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας κύριο Karl Blecha με τον οποίο μας συνδέει μία ειλικρινής φιλία. Τις ημέρες της παραμονής του στη Ρόδο θα έχουμε συναντήσεις εργασίας προκειμένου το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί και τις επόμενες τουριστικές περιόδους. Η έλευση των φίλων Αυστριακών κατά τους μήνες που η τουριστική κίνηση στη Ρόδο είναι ελάχιστη, θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της επίτευξης του μεγάλου μας στόχου, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας. Τους καλωσορίζουμε λοιπόν στη φιλόξενη Ρόδο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή».

Ο κύριος Karl Blecha έχει τιμηθεί δύο φορές για τη δράση του από τη Δημοκρατία της Αυστρίας με τη χρυσή τιμητική διάκριση που απονέμεται στις εξέχουσες προσωπικότητες της Αυστρίας για τις υπηρεσίες τους στη χώρα.

DSCN8079 DSCN8080 DSCN8089 DSCN8102 DSCN8110 DSCN8111 DSCN8139 DSCN8147

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.