Ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή 25.500 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, σε αλλοδαπό κυβερνήτη πλοίου που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς στο νησί της Σύμης. Ο κατηγορούμενος, δικαζόμενος πρωτόδικα, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 46 ετών και χρηματικοί ποινή 351.000 ευρώ. Ο ίδιος, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μειώσει την ποινή του, θα εκτίσει 18 χρόνια στη φυλακή, αφού έχει ήδη εκτίσει 3.

Κατά τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του, εισήλθε στην Ελλάδα χωρίς να έχει τις νόμιμες διατυπώσεις, αφού ο Αφγανός εντοπίστηκε σε βάρκα στις 09/09/2012 και περί ώρα 08.30 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Αιμιλιανός στη Σύμη. Ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος, διότι  ήταν ο οδηγός πλωτού μέσου, με το οποίο μεταφέρθηκαν στη Σύμη 16 παράνομοι αλλοδαποί. Τους παράνομους μετανάστες, επίσης Αφγανούς, τους αποβίβασε σε απόκρημνη και βραχώδη περιοχή, με αποτέλεσμα να πρέπει να σκαρφαλώσουν σε απότομα και κοφτερά βράχια και με κίνδυνο να πέσουν στη θάλασσα και να πνιγούν. Ανάμεσα στους οποίους ήταν και παιδιά.

Ο ίδιος μάλιστα, ενώ είχε αποβιβάσει τους παράνομους μετανάστες, έγινε αντιληπτός από τον επιβαίνοντα στην αλιευτική λέμβο «Ιωάννα» και από τον επιβαίνοντα στην αλιευτική λέμβο «Δύο αδέλφια», οι οποίοι προσπάθησαν να του αποκόψουν τον πλου, αλλά εκείνος τους εκσφενδόνισε ένα κουπί από τη βάρκα του, με σκοπό να διαφύγει. Στη συνέχεια έπεσε πάνω στην άλλη βάρκα, προκειμένου να την εμβολίσει.

Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν ο δικηγόρος Νικήτας Μπόλκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.