Δεν μπορεί να πηγαίνεις σε εκλογές για να λύσεις τα εσωτερικά σου προβλήματα εις βάρος της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – Ζητάμε πολιτική απόδοση ευθυνών, όχι ποινική διερεύνηση, πρόσθεσε

Θα σύρουμε τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να δώσει τις απαντήσεις που απαιτούνται για τα σχέδια Βαρουφάκη, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που πρόσθεσε πως συμφωνεί με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά πως ο κύριος Τσίπρας αν γνώριζε πρέπει να δώσει εξηγήσεις και πως αν δεν γνώριζε, τότε είναι επικίνδυνος.

Εφεδρικά σενάρια απαιτούνται κι εγώ τα έκανα όταν ήμουν στο υπουργείο Άμυνας, είπε ο κύριος Μεϊμαράκη, για να προσθέσει: «Αλλά δεν έφερνα τους παιδικούς μου φίλους να τα κάνουν αυτά, αλλά τα έκανα με τα στελέχη, που θα συνέχιζαν και μετά από εμένα».

Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που μας λένε ευθέως πως θα μας πάνε στη δραχμή, αλλά με τους υποκριτές, επεσήμανε. Δεν μπορούσε να υπάρχει «plan b» εξοδου από το ευρώ, ή αν υπήρχε, έπρεπε να μας το είχαν πει, εξήγησε και αναρωτήθηκε: «Γιατί αποδέχεται τώρα ο Τσίπρας μια πιο επώδυνη συμφωνία; Για να μεγαλώσει η δυσανασχέτηση του λαού έναντι στους εταίρους»;

Εμείς δεν ζητάμε ποινική διερεύνηση, αλλά πολιτική απόδοση ευθυνών, επεσήμανε αναφορικά με τις προτάσεις της ΝΔ για κλήση του κυρίου Βαρουφάκη στην εξεταστική για τα μνημόνια.

Δεν είναι αντιπαθής ο κύριος Τσίπρας και δεν μας διώχνει, γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις θα πρέπει να προσθέσετε και τις δικές μας γνώμες, είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον Αντ1.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κύριος Μεϊμαράκης σχολίασε πως δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε εκλογές για να λύσεις τα εσωτερικά προβλήματα του κόμματός σου, εις βάρος της χώρας και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι υπάρχουν λύσεις για μια σταθερή κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή.

Στα εσωτερικά ζητήματα του κόμματος, ο κύριος Μεϊμαράκης προανήγγειλε «προσκλητήριο» πρώτα από όλα προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους που έχουν απομακρυνθεί από την Νέα Δημοκρατία, να επανέλθουν για την δημιουργία ενός κεντροδεξιού κόμματος που θα προκαλέσει την «επανάσταση του αυτονόητου»: Πρώτος από όλους εγώ θα πρέπει να ξαναγραφτώ στο κόμμα, και αυτό πρέπει να κάνουν όλα τα μέλη του κόμματος, από τα πιο διάσημα μέχρι τους απλούς πολίτες, επεσήμανε.

Αυτή την περίοδο περνάμε μια φάση που οι λαϊκιστές επικρατούν, λόγω της κατάστασης, τόνισε ο κύριος Μεϊμαράκης, πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές, αλλά σε ένα κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.