Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει την συμφωνία προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη – Όποιος διαφοροποιηθεί αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα από το κόμμα

Απόλυτο σεβασμό στην απόφαση που θα πάρει στο τέλος της διαδικασίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Βαγγέλης Μειμαράκης κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου του κόμματος προκρίθηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει είτε να ψηφίσει «ναι» στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση είτε να αποφασίσει αποχή. Απέκλεισε έτσι ενδιάμεσες συμπεριφορές που μπορεί να δυσχεράνουν τα πράγματα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέπτυξε την δική του θέση που είναι ότι η ΝΔ πρέπει να υπερψηφίσει την συμφωνία προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη γιατί η καταψήφιση και η ενδεχόμενη έξοδος θα οδηγήσει σε χάος.

Είπε ακόμη ότι είναι στρατηγικής σημασίας η τοποθέτηση της ΝΔ στην σημερινή ψηφοφορία. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η παράταξη να διακυβεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Παραλλάληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό στον οποίοαπέδωσεε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το πολύ σκληρό μνημόνιο.

Στην γενικότερη πολιτική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει το διακύβευμα. Σημείωσε δε ότι ο κ. Τσίπρας θα καταφύγει στις εκλογές λόγω του εσωκομματικού του προβλήματος και των διαρροών από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ο κ. Μειμαράκης έκλεισε την ομιλία του μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών.

Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ενώ συνεχίζεται με τις ομιλίες των 24 περίπου βουλευτών που έχουν ζητήσει τον λόγο. Η συζήτηση θα είναι εξαντλητική, θα ακουστούν όλες οι απόψεις και ο πρόεδρος του κόμματος θα απαντήσει σε όλες τις αιτιάσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης  ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις από τη απόφαση που θα πάρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όποιος διαφοροποιηθεί αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα από το κόμμα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής .

Από τους πρώτους που πήραν τον λόγο στην συνέχεια ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά επώδυνο το μνημόνιο και πρέπει να το δει κανείς συνδυαστικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και έχουν ύψος 5,5 δισ. ευρώ. Σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο χρέος, ενώ υπάρχει θετική αποτίμηση των μέτρων της προηγούμενης κυβέρνησης. Ζητά δε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τους νόμους που έχει ήδη ψηφίσει.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.