Θέμα: «Συνάντηση εργασίας με σκοπό τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στη βελτίωση της εκπαίδευσης των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης και Ρόδου»

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, με συμμετοχή της Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κυρίας Ευρυδίκης Κουρνέτα την Τρίτη 14.02.2016. Στην Συνάντηση συμμετείχαν αρμόδια Στελέχη για θέματα των ΑΣΤΕ. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις του Συλλόγου σχετικά με την βελτίωση της εκπαίδευσης των Σχολών και κατατέθηκαν αιτήματα του νεοσυσταθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ.

Αποφασίστηκε να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν νέα συνάντηση εργασίας, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τις προτάσεις του Συλλόγου μετά την επεξεργασία – εφαρμογή τους από το Υπουργείο, να συνεχιστεί η συνεργασία έχοντας κοινό σκοπό την βελτίωση της εκπαίδευσης και την αναβάθμιση των Σχολών.

Δεσμεύτηκε προσωπικά η Υπουργός να επισκεφτεί τις Σχολές μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ώστε να έχει προσωπική άποψη για την κατάσταση τους, να δει από κοντά τα προβλήματα τους και να προβεί στην επίλυση τους σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό που μας δέχθηκε αμέσως μετά την επιστροφή της από το ταξίδι της στο εξωτερικό, την ΓΓΤ και τους συναδέλφους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Σαν Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ, προσδοκούμε οι Σχολές μας να είναι παγκόσμια ανταγωνίσιμες, οπωσδήποτε ενταγμένες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στυλοβάτες και καθοδηγητές στην Ελληνική Τουριστική Εκπαίδευση με κατευθύνσεις διεθνώς αποδεκτές, τέλος αντιπροσωπευτικές των κοινωνιών στις οποίες βρίσκονται και άξιες της ιστορίας τους.

Κλείνοντας δηλώνουμε πως περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις δεσμεύσεις – υποσχέσεις τις Υπουργού να γίνουν πραγματικότητα. 

 

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γενικός Γραμματέας
 

 

 

Ευθύμιος Κουτρούμπας

Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων

ΑΣΤΕ Κρήτης

 

 

 

Εμμανουήλ Κασέρης

Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων

ΑΣΤΕ Ρόδου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.