Προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα  κατέθεσε ο Περιφερειάρχης – Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου,  το πρωί της Τρίτης, στο Περιφερειακό Μέγαρο της Ρόδου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής του Παραρτήματος Αιγαίου του ΕΚΑΒ κ. Εμμανουήλ Τσανικλίδης, και ο Υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ρόδου, κ. Χαράλαμπος Τσιμπλέκας.

Η συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη πλήρους εξορθολογισμού του συστήματος αεροδιακομιδών, η οποία είναι περισσότερο επιτακτική σε μια περίοδο έλλειψης πόρων, που δεν επιτρέπει την κάλυψη των δραματικών κενών στην στελέχωση του ΕΚΑΒ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πολυνησιακές περιοχές όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και για την χώρα γενικότερα.

Ο Περιφερειάρχης, επισήμανε την ανάγκη το σύστημα αεροδιακομιδών να γίνει πιο «έξυπνο» και πιο ευέλικτο, ώστε να γίνει και πιο αποτελεσματικό και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων, με στόχο την υγειονομική θωράκιση των νησιών, κυρίως των μικρών, αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών σε μεγαλύτερα νησιά.

 Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ, όχι μόνο λόγω έλλειψης προσωπικού για την επάνδρωση των ασθενοφόρων,  αλλά και λόγω απουσίας πτητικών μέσων, είναι το γεγονός ότι αυτή την ώρα, ολόκληρη η Ελλάδα εξυπηρετείται μόνο από 3 πτητικά μέσα, δύο ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο.

Για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος ζήτησε τα εξής:

-Κατ’ αρχήν, να διατεθεί άμεσα ελικόπτερο το οποίο θα σταθμεύει μόνιμα σε νησί των Κυκλάδων.

 

-Να υπάρξει αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου, με τρόπο που θα επιτρέψει την ένταξη στο σύστημα των αεροδιακομιδών, των ήδη διαθέσιμων πτητικών μέσων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

-Ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε επίσης να γίνει αποτύπωση από το ΕΚΑΒ των αναγκών του  σε προσωπικό και της αντίστοιχης δαπάνης για την κάλυψη όλων των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, προκειμένου να προχωρήσει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην εξέταση της δυνατότητας παρέμβασης, αντίστοιχης με αυτήν της Περιφέρειας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, δηλαδή της χρηματοδότησης του ΕΚΑΒ και από πόρους της Περιφέρειας, προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις.

One Response

 1. Γαβαλας Νικολας

  Γενναίες αποφάσεις χρειάζονται για την Υγειονομική Κάλυψη του ΑΙΓΑΙΟΥ και όχι άλλα λόγια περιττα και χιλιοειπωμενα .
  Δώστε κίνητρα χωρίς κόμπλεξ .
  Προτείνω :
  1] Διπλάσιο καθαρό μισθό επιμελητή Α!
  2] Δωρεά στέγη και τροφή
  3] Άμεση πρόσβαση στην επιλεγμένη ειδικότητα από τον γιατρό αν είναι ανειδίκευτος μετά από ένα χρόνο σε αγώνα νησιά .
  4] Πάντα δυο γιατροί μαζί σε κάθε προορισμό . Πολύ βασικό αυτό για την επιβίωση τους
  5] Άμεση πρόσληψη των ήδη ειδικευμένων σε θέση επιμελητή Α!
  προσωποπαγή, σε νοσοκομείο της επιλογής του μετά από διετή παραμονή στο Αιγαίο.
  Όλα αυτά κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις αεροδιακομιδες , τις
  θαλάσσιες μεταφορές ,τις χαμένες εργατοώρες των συνοδών και πάνω απ όλα τον κίνδυνο και την ταλαιπωρία των ΑΣΘΕΝΏΝ .
  ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΛΟΙΠΌΝ ΚΎΡΙΟΙ ΚΑΙ ΠΆΡΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΆ η αντιπροτείνετε κάτι ΆΛΛΟ ΜΕ ΆΠΛΑ ΛΟΓΊΑ και αναλάβετε τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ

  Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.