ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η σημερινή ομολογία του κ. Βαρουφάκη ότι οι δεσμεύσεις του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είχαν ημερομηνία λήξης, αποτελούν κυνική παραδοχή εξαπάτησης των πολιτών»

Ο Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη σημερινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι η δέσμευσή του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν ίσχυε για το διηνεκές αλλά μόνο για 4 μήνες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης, επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση έχει ήδη «πουλήσει» τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό και υφεσιακά μέτρα, που θα προκαλέσουν καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητά και στη δυναμική του.

Η κυνική παραδοχή του κ. Βαρουφάκη στη Βουλή, ότι η δέσμευσή του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά δεν ίσχυε στο διηνεκές αλλά μόνο για 4 μήνες, είναι μια θλιβερή εικόνα.

Είναι η παραδοχή της εξαπάτησης των πολιτών των νησιών.

Οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποκτούν, μεταγενέστερα φυσικά, ημερομηνία λήξης.

Αποτελούν προϊόντα για πούλημα, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

Όταν, όμως, οι δεσμεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης, η κυβέρνηση μετατρέπεται σε προϊόν μιας χρήσης».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.