ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Με τη χορήγηση του πτητικού επιδόματος στους ιπτάμενους διασώστες του ΕΚΑΒ, αποκαθίσταται μια αδικία»

Δρομολογείται η επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι ιπτάμενοι διασώστες του ΕΚΑΒ και είχε αναδείξει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από τις 27 Μαρτίου.

Όπως είναι γνωστό, από το 2011, κόπηκε το ειδικό πτητικό επίδομα που έπαιρναν οι ιπτάμενοι διασώστες του ΕΚΑΒ που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα.

Όπως είχε επισημάνει ο κ. Κόνσολας, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε μία άδικη και άνιση αντιμετώπιση εις βάρος των ιπτάμενων διασωστών του ΕΚΑΒ, τη στιγμή, μάλιστα, που το πτητικό επίδομα ίσχυε κανονικά για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που πετούσε με τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ.

Στην απάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας, κ. Α. Ξάνθου, προς τον κ. Κόνσολα, ανακοινώνεται η επικείμενη κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει το πρόβλημα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση μιας αδικίας, εις βάρος των ιπτάμενων διασωστών του ΕΚΑΒ, που προσφέρουν ουσιαστικό έργο και έχουν, μάλιστα, θρηνήσει και συναδέλφους τους, που έπεσαν στο καθήκον».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.