ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Σε οριακό σημείο η λειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε προχθές ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας αναλυτικά τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου.

Ο Μάνος Κόνσολας μιλάει για ακραία φαινόμενα υποστελέχωσης που καθιστούν οριακή τη λειτουργία του και τονίζει ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου πρέπει να αντιμετωπίζεται, όχι ως ένα επαρχιακό νοσοκομείο, αλλά ως ένα νοσοκομείο με υπερτοπική εμβέλεια που εξυπηρετεί ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει:

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες πλησιάζουμε χρονικά στο σημείο που το νοσοκομείο της Ρόδου θα αναστείλει τη λειτουργία κλινικών και τμημάτων.

Η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και του αιμοδυναμικού συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων που θα πήγαιναν σε διακομιδές. Υπολογίζεται ότι η ετήσια οικονομία κλίμακος υπερβαίνει τα 3 εκ. ευρώ, τη στιγμή που το κόστος για την πρόσληψη 3 επικουρικών γιατρών δεν ξεπερνά τα 90.000 ευρώ.

Αυτό που πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθούν όλοι είναι ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου έχει υπερτοπικό χαρακτήρα και εμβέλεια.

Ακόμα περιμένω να γίνει δεκτή η πρόταση που κατέθεσα για να συζητηθούν τα προβλήματα των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζω, επίσης, ότι κατέθεσα πρόταση στον κ. Υπουργό για τη θέσπιση οικονομικών, βαθμολογικών και φορολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στις νησιωτικές περιοχές. Τα κίνητρα που συμπεριελήφθησαν στο παράλληλο πρόγραμμα δεν αποτελούν λύση και αυτό θα αποδειχθεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.