Μία ώρα κράτησε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που εξέτασε το νέο αίτημα της κυβέρνησης για παράταση του προγράμματος και νέα διετή δανειακή σύμβαση 29,1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Το Eurogroup δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση και η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεχιστεί αύριο, αφού πλέον θα έχει λήξει το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας.

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup αύριο - Οχι σε  κούρεμα  'η παράταση

Σύμφωνα με ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού περιελάμβανε αίτημα επέκτασης του προγράμματος ή κούρεμα του χρέους, αλλά και το δάνειο από τον ESM. Όπως επισημαίνει ο κ. Στουμπ εξετάζεται το αίτημα για δάνειο από τον ESM υπό τις κανονικές συνθήκες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση αύριο το απόγευμα στην οποία θα εξεταστεί νέα πρόταση που αναμένεται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση.

ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.