Νίκος Θεοδωρίδης:

Αποτίμηση των ζημιών από την πυρκαγιά στη Ρόδο,

κήρυξη αναδασωτέων, αντιδιαβρωτικά έργα και αποκατάσταση των πληγέντων

            Καθώς η Ρόδος μετρά τις πληγές της από την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε το νησί, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έχει θέσει σε πλήρη κινητοποίηση όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς προκειμένου να βοηθήσει στη συνολική προσπάθεια για την αποκατάσταση ζημιών και πληγέντων.

          Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Γενικός Διευθυντής Δασών Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης συνόδευσε την περασμένη Τρίτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου στον τόπο της πυρκαγιάς και τον ενημέρωσε αναλυτικά για την υπάρχουσα κατάσταση. Ο κος Θεοδωρίδης προέβη καταρχήν σε μία πρώτη αποτίμηση όσον αφορά στον συνολικό αριθμό των στρεμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες (8.500 στρέμματα δασικών εκτάσεων και άλλα 8.500 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων) και ενημέρωσε αναλυτικά τον κο Αποστόλου για τα έργα εκείνα που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν αφενός για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου για την αποζημίωση των πληγέντων. Ο κος Θεοδωρίδης κατέστησε σαφές ότι όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση έτσι και τώρα οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου θα εργαστούν μεθοδικά για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση.

          Αργότερα την ίδια ημέρα, οι κύριοι Αποστόλου και Θεοδωρίδης, μαζί με  κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων, παραβρέθηκαν στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Απολακκιάς. Εκεί ο κος Θεοδωρίδης επανέλαβε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θα προχωρήσει άμεσα σε ακριβή μέτρηση των εκτάσεων που καταστράφηκαν, ενώ θα δώσει άμεση προτεραιότητα στη σύνταξη μελετών για αντιδιαβρωτικά έργα, με την ταυτόχρονη αναζήτηση των απαραίτητων κονδυλίων και την κήρυξη των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν ως αναδασωτέων. Στη συνέλευση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, βουλευτές του νησιού, ο δήμαρχος Ρόδου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η διευθύντρια δασών Δωδεκανήσου καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς πολυμελές κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο συνδράμοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης. Οι δασικοί υπάλληλοι της Ρόδου στάθηκαν για ακόμη μία φορά αρωγοί στο έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής, συνεισφέροντας με τις γνώσεις τους αλλά και με την παροχή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της υπηρεσίας. Ο κος Θεοδωρίδης συμμετείχε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου στο χωριό Προφύλια, μαζί με τον διοικητή Πυροσβεστικής του νησιού, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκη και Ν. Σαντορινιό και τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

          Την Πέμπτη 22 Ιουνίου ο κος Θεοδωρίδης συνόδευσε στην επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλείς τους Γ. Κασσαπίδη, τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ και Κων/νο Καραμανλή, τομεάρχη Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων της Ν.Δ. και ανέλυσε στους παρισταμένους την ακριβή κατάσταση όπως και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Μ. Κόνσολας καθώς και άλλα στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.