Προς: Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Νίκο Φράγκο

Κοινοποίηση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμος Ρόδου

ΜΜΕ

 

Ρόδος, 29 Μαΐου 2015

 

Αξιότιμε Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

          Στη Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, βρίσκεται από τις 03/06/2014 και με αρ. πρωτ. 4249, ο φάκελος που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς που επλήγησαν στις 22-25/11/2013. Αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην Ιαλυσό, στην Καλλιθέα, στ’ Αφάντου, στον Αρχάγγελο και στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων.

          ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣΠαρότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτούργησε άμεσα και απέστειλε το σχετικό φάκελο με το σύνολο των δικαιολογητικών που της ζητήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, στις 03/06/2014, προς εξέταση, έγκριση και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, και παρότι ακολούθησαν και τηλεφωνικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με τα όσα επίσημα έχουν γίνει γνωστά, ο φάκελος των πλημμυροπαθών εστάλη από τη Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων στις 18/05/2015 (ένα (1) χρόνο μετά) στην Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων, προς περαιτέρω νομικό έλεγχο.

          Η καθυστέρηση αυτή, έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση τους ελεύθερους επαγγελματίες των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι ζητούν άμεσα την καταβολή των αποζημιώσεών τους.

          Αξιότιμε Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

          Κατανοείτε ότι το πρόβλημα είναι κρίσιμο και σοβαρό, ιδιαιτέρως την περίοδο που διανύουμε, η οποία είναι ακόμη δυσκολότερη για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες. Γι’ αυτό αιτούμαι, άμεσα, να προχωρήσετε σε όλες εκείνες τις ενέργειες προς τις Υπηρεσίες σας, ώστε να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα η εξέταση του σχετικού φακέλου και η εκταμίευση – καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς, που μετρούν ήδη δύο (2) χρόνια αναμονής.

Με εκτίμηση,

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.