Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’Αλέμα

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κ Φώτης Χατζηδιάκος είχε το απόγευμα (Σάββατο 8 Αυγούστου) συνάντηση στο Δημαρχείο με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας και νυν Aντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, ο οποίος βρέθηκε στο νησί της Ρόδου για μονοήμερη επίσκεψη.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΙΤΑΛΟΣ

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Αστικής ανάπλασης, Πολεοδομικών Εφαρμογών  και Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ. Γιώργος Κακούλης  και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Ροδίων της Διασποράς, κ. Κων/νος Τρέχας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης τους ο Δήμαρχος Ρόδου, γνωρίζοντας ότι η άποψη του έχει βαρύνουσα ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους διεθνείς οργανισμούς και έχοντας εκφραστεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη του ζήτησε να στηρίξει με το κύρος του την Ελληνική Ευρωπαϊκή προοπτική στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΣΕπίσης, ο Δήμαρχος Ρόδου ζήτησε από τον πρώην Πρωθυπουργό να παρέμβει δυναμικά στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε το διογκούμενο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία), να καταστεί ζήτημα όλων των κρατών μελών της Ε.Ε, μέσω της εφαρμογής μιας κοινής μεταναστευτικής Ευρωπαϊκής πολιτικής με δεσμευτικό και μόνιμο χαρακτήρα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ρόδου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμή της επισκέψεως του στο Δημαρχείο, καθώς και για την προτίμηση του, στις λίγες ώρες ξεκούρασης και αναψυχής του, να επισκεφθεί την Ρόδο αναδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το νησί μας ως ασφαλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό για προσωπικότητες διεθνούς αναγνώρισης αφιερώνοντας του ένα λεύκωμα στην Ιταλική γλώσσα με τις ομορφιές της Ρόδου, καθώς και το λεύκωμα των έργων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΙΤΑΛΟΣΟ Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή που του επεφύλαξε, δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της Ρόδου και  τον διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τα εθνικά θέματα της χώρας μας. Αναφερόμενος στην προσπάθεια του Δήμου Ρόδου να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξη του  τονίζοντας πως η Ρόδος το αξίζει και το δικαιούται.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντ’Αλέμα κατά την διάρκεια της παραμονή του στη Ρόδο είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τις πανέμορφες παραλίες του νησιού,  έμεινε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη του στη Μεσαιωνική Πόλη, και τη Λίνδο ενώ επισκέφθηκε και τα ξενοδοχεία του Προφήτη Ηλία και γευμάτισε στον Έμπωνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.