Η επιστολή του Στέφανου Δράκου, στη ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 

Αξιότιμη Πρόεδρε,

Εκλεκτά Μέλη της ΝΟΔΕ,

Με την παρούσα επιστολή, αιτούμαι την πραγματοποίηση έκτακτης διευρυμένης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα, που αφορά στην εξαγγελθείσα απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να καταργήσουν τους μειωμένους  συντελεστές ΦΠΑ, που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Η ΝΟΔΕ, θα πρέπει να σταθεί αρωγός των διεκδικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, των παραγωγικών φορέων – τάξεων, καθώς και των νησιωτών, ενάντια στην υλοποίηση μίας εξωφρενικής εξαγγελίας.

Οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στο δικαίωμα των νησιωτών να απολαμβάνουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Οφείλουμε να στρατευτούμε με τις αποφάσεις των Τοπικών Αρχών, για δυναμικές κινητοποιήσεις, ενάντια σε ένα από τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να επιφέρουν τη θανάτωση των νησιών και των νησιωτών. Οφείλουμε να αντιδράσουμε, να καταθέσουμε προτάσεις, να οργανωθούμε, ενάντια στις μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε βάρος των νησιωτών, μη επιτρέποντας η Δωδεκάνησος, να απολέσει, γι’ ακόμη μία φορά, ότι δικαιωματικά της ανήκει.

Θα πρέπει να γίνει οριστικά αντιληπτό ότι τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, δεν αποτελούν «είδος πολυτελείας», ώστε να επιδιώκεται στην «πλάτη» τους, η αύξηση των κρατικών εσόδων. Το Αιγαίο είναι σύνορο εθνικής κυριαρχίας και οι Δωδεκανήσιοι είναι φύλακες του Αιγαίου. Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής σημασίας και οι νησιώτες θα πρέπει να στηρίζονται, να προστατεύονται. Φυλλάτουν θερμοπύλες.

Η θέση μου για την επιδιωκόμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο είναι ήδη πολλάκις εκπεφρασμένη. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, επί 2,5 χρόνια, έδιναν καθημερινό και διαρκή αγώνα, για τη διατήρηση των κεκτημένων της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου, και τα είχαν καταφέρει. Δεν επέτρεψαν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος μας, Αντώνης Σαμαράς, είχε δεσμευτεί, εδώαπό τη Ρόδο, για την προστασία τους και τη διατήρησή τους. Όποιος το επιχειρεί, θα πρέπει να μας βρίσκει απέναντί του.

Μετά τιμής,

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.