Τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο; Κρίμα!

 4 εποχές στην τέχνη, τέσσερις και οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας  
 
Τι πιο υγιές από αυτό; Τι πιο δημοκρατικό; Τι ωραίο είναι και ευχάριστο που τέσσερις πολιτικοί του κεντροδεξιού χώρου οραματίζονται να διοικήσουν ένα παραδοσιακά δημοκρατικό κόμμα! Μακάρι να ήταν δεκατέσσερις οι υποψήφιοι. Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα από αυτή την εσωκομματική διαδικασία, όταν όλα είναι «ανοιχτά», «καθαρά», για καλό σκοπό και στόχο. Μάλλον τότε, ο φόβος μεταφέρεται στο απέναντι «στρατόπεδο». «Ανοιχτά» σημαίνει ότι δεν έχει κανένας υποψήφιος να κρύψει ΤΙΠΟΤΑ από κανέναν.
Γι’ αυτό το λόγο, κάθονται στο ίδιο τραπέζι και οι τέσσερις, πέρα από την Κ.ΕΦ.Ε ή άλλο όργανο, «συντονίζονται» για το πώς θα κάνουν τον μεταξύ τους αγώνα για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος.
Καθορίζουν, πρώτα από όλα, τη μεταξύ τους συμπεριφορά και έτσι αποκλείουν τη μεταξύ τους «λάσπη».
“Καθαρά” σημαίνει ότι:
ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΔ ΕΠΟΧΕΣ1. Προκαθορίζουν ότι ανεξάρτητα με το ποιος τελικά θα κερδίσει, οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του θα είναι Α΄, Β΄ και Γ΄ αντιπρόεδρος με ορισμένα καθήκοντα εκ των προτέρων.
2. Ξεκαθαρίζουν και συναποφασίζουν για το τι θα γίνει με τα οικονομικά του κόμματος, τα στελέχη και τους υπαλλήλους.
3. Χαράσσουν την πολιτική στη Βουλή, που θα ακολουθήσουν από κοινού με όλες τις πιθανές παραμέτρους, υποσχόμενοι δημόσια ότι καμία απόκλιση δε θα υπάρξει.
4. Αποδέχονται δημόσια όλο το κυβερνητικό έργο της Ν.Δ., από της ιδρύσεώς της (1974) μέχρι την τελευταία διακυβέρνησή της (2012).
5. Υπόσχονται με κοινή δήλωση να διαφυλάξουν τη συνοχή και την ενότητα του κόμματος. 
Έτσι με την κοινή αυτή πορεία, δεν θα είχαν δώσει κανένα δικαίωμα στα Μ.Μ.Ε. να σχολιάζουν και να εμπαίζουν αυτή την ιστορική παράταξη και τη δημοκρατική αυτή διαδικασία και ταυτόχρονα θα δημιουργούσαν «κλίμα εμπιστοσύνης» στον ελληνικό λαό.
Χρόνος υπάρχει ακόμα. Αγαπητοί μου υποψήφιοι πρόεδροι. Οι καλές προθέσεις φαίνονται από την αρχή, όπως άλλωστε και οι κακές. Ποτέ οι «κόλακες» δεν ήταν οι καλύτεροι σύμβουλοι. Είστε υποψήφιοι να ηγηθείτε ενός πολύ μεγάλου ιστορικού κόμματος των 1.900.000 (βάσει των τελευταίων εκλογών) ψηφοφόρων, με τεράστιες δυνατότητες να αυξηθούν κατά πολύ. Βάλτε τα καλά σας. Βάλτε τα πολύ καλά σας, διότι αυτό θέλει και έχει ανάγκη να δει ο κόσμος από όλους εσάς. 
Βάλτε τα πραγματικά καλά σας, διότι ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πλέον να ξεχωρίζει.
Και κάτι ακόμα κλείνοντας. Με τις καλύτερες προοπτικές αυτοί που θα προσέλθουν να ψηφίσουν δε θα περάσουν τους 250.000 με 350.000. Αυτό αγαπητοί μου υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτω από το 20%, βάσει των τελευταίων εκλογών. Ο δε πρώτος, του πρώτου γύρου, θα πάρει κάτω του ήμισυ του 20% του συνόλου… 
Όπως καταλαβαίνετε οι ευθύνες για το υπόλοιπο 80% και πάνω , ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, είναι τεράστια και θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, συναίνεση και σύνεση μέσα στο κόμμα, αλληλοεκτίμηση, αλήθειες, δυναμική για να επιβιώσει το κόμμα και να υπάρξει πραγματική ενότητα και όχι …εικονική, όπως επικρατούσε τα τελευταία χρόνια, όταν η κυβέρνηση μας έδινε μεγάλο αγώνα για την σωτηρία της πατρίδα μας !! Καλή επιτυχία στο κόμμα μας!
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κατά αλφαβητική σειρά, είναι.
 
κ. Γεωργιάδη Σπυρίδων – Άδωνι, του Αθανασίου
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο, του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο, του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη, του Γεωργίου
 
Γ.Π.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.