ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΡΑ

Την Νίσυρο επισκέφθηκε κλιμάκιο από το πρόγραμμα συλλογής ομβρίων υδάτων στα ελληνικά νησιά. Στόχος του προγράμματος είναι η αναβίωση συλλογής ομβρίων υδάτων με σύγχρονα μέσα. Αυτό είναι μια προσπάθεια που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Έγινε επίσκεψη σε όλες τις δεξαμενές του Δήμου και στη λιμνοδεξαμενή στους Πάλους. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επισκευή όλων των δεξαμενών και η συλλογή όσων των δυνατών περισσότερων υδάτων. Η κεντρική δεξαμενή που παρέχει νερό σε όλους τους οικισμούς 1000 κυβικών δεν έχει ποτέ επισκευαστεί και εντός του 2015 έχει προγραμματιστεί για επισκευή.

 

ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΛΩΝ

Αποπερατώθηκαν οι εργασίες εκβάθυνσης της μαρίνας των Πάλων. Περί της 8.500 κυβικά άμμου εξήχθησαν από το λιμάνι και εναποτέθηκαν στην παραλία των Πάλων. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην προσέλευση των σκαφών στη μαρίνα. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια καινούρια παραλία στους Πάλους που θα απολαμβάνουν το καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού.

 

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ

Ο Δήμος ξεκίνησε τις επισκευές μονοπατιών ξεκινώντας από το μονοπάτι που οδηγεί από το Μανδράκι στο Παλαιόκαστρο. Το μονοπάτι αυτό έχει καθαριστεί πλήρως και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν άνετα τον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου. Έχει γίνει καθαρισμός του μονοπατιού της Αγίας Τριάδας και θα συνεχιστεί ο καθαρισμός των μονοπατιών γύρω από τους οικισμούς.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΙΚΕΙΩΝ

Αφαιρέθηκαν όλα τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ από την Πλατεία Νικειών. Η μοναδικού κάλλους  Πλατεία που από τη δεκαετία του 1950 τη διασχίζουν καλώδια έχει πια απελευθερωθεί και σήμερα είναι ακόμα πιο όμορφη. Στην αποπληρωμή του έργου συνέβαλε ο συμπατριώτης και ομογενής από την Αμερική Κωνσταντίνος Βλάχος.

Επίσης η Πλατεία του Δημαρχείου έχει απελευθερωθεί από τα καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.  Η μελέτη της ΔΕΗ για υπογειοποίηση  των καλωδίων σε όλους τους οικισμούς έχει αποπερατωθεί και αναμένεται να παραδοθεί σύντομα στο Δήμο για εξεύρεση πόρων για την ολοκλήρωση του έργου.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.