ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Απαιτεί πραγματικά περίσσιο θράσος, λίγες μόνον ημέρες μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που καταδίκασε ακόμα 27 νησιά, οι συγκυβερνήτες Τσίπρας και Καμμένος, να τολμούν να επισκεφθούν την χαρακτηρισμένη ως σεισμόπληκτη Κάλυμνο και την Ψέριμο για την εορτή των Θεοφανείων.

Παρά τις κούφιες δημόσιες δεσμεύσεις τους για δήθεν προσπάθειες διατήρησης του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, το κατάργησαν μονοκονδυλιά, θυσιάζοντας τους ακρίτες του Αιγαίου για να ευημερήσουν οι αριθμοί. 

Αφάνισαν ένα δικαίωμα των νησιωτών που η ΝΔ διατήρησε με νύχια και με δόντια και το υπερασπίστηκε απέναντι στους δανειστές, αντιλαμβανόμενη την ύψιστη σημασία του για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Ανήμερα των Θεοφανείων, οι δύο συγκυβερνήτες στάθηκαν απέναντι από τους Καλύμνιους, απογόνους των υπερήφανων σφουγγαράδων, και ανερυθρίαστα αράδιασαν νέες κάλπικες υποσχέσεις με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει νέο πρόγραμμα δήθεν επιδοματικής βοήθειας για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και τις εμπορικές μεταφορές από και προς τα νησιά της χώρας.

Τόλμησε να κοιτάξει στα μάτια τους νησιώτες τάζοντας δήθεν επιδοτήσεις για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όταν η πλειονότητα αποκλείστηκε από το έκτακτο επίδομα-αντίδωρο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. 

Kαι βέβαια δεν παράλειψε να τάξει δήθεν οικονομική στήριξη στους εμπόρους για την μεταφορά αγαθών από και προς τα νησιά, αφού πρώτα τους αφαίμαξε αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο την θηλιά που έχει περάσει στο λαιμό τους.

Ο άνθρωπος αυτός που από το περασμένο Σάββατο, είναι επίτιμος δημότης Καλύμνου, έχει αποδειχθεί ένας αδίστακτος και επικίνδυνος πρωθυπουργός για τα νησιά μας. 

Γι’ αυτό και δεν έτυχε μαζί με τον συγκυβερνήτη του, της θερμής αποδοχής που ήλπιζαν από τους Καλύμνιους ώστε να την χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά, αδιαφορώντας για την ουσία.

Οι δύο συγκυβερνήτες θα γραφτούν στην ιστορία ως οι καταστροφείς των νησιών και όσα τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποτινάξουν από πάνω τους την τεράστια ευθύνη για την ισοπέδωση των νησιών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.