ΣΥΡΙΖΑΜε αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για πιθανότητα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, τονίζουμε τα παρακάτω:

  1. Είναι ξεκάθαρες οι διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσων και των υπουργών (Βαρουφάκη, Σταθάκη) ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α.
  2. Στο κείμενο που δόθηκε στο Working Group και δημοσιεύτηκε στον τύπο δεν συμπεριλαμβάνεται τέτοιο μέτρο.
  3. Είναι όχι μόνο θεμιτό αλλά και αναγκαίο να κινητοποιούνται οι φορείς αλλά και οι τοπικές κοινωνίες για ζητήματα καθοριστικά για την ανάπτυξη του τόπου μας. Οι κινητοποιήσεις ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση μιας κυβέρνησης της αριστεράς που στηρίζεται στην κοινωνία και τους πολίτες.
  4. Θεωρούμε όμως ότι οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι αποσπασματικές ούτε ευκαιριακές. Πρέπει να ενεργοποιούν όλη τη κοινωνία. Να μην εξαντλούνται σε ένα μόνο ζήτημα, αλλά σε όλα όσα είναι καθοριστικά για τη ζωή μας, για την ανάπτυξη της περιοχής (ακτοπλοϊκό, αεροδρόμια, υγεία, παιδεία) και απαιτούν διαφορετικές ρυθμίσεις και πολιτικές για τα νησιά μας

Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Νομαρχιακής Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.