«Παράνομες συνδέσεις πιεστικών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ, από ξενοδοχεία της Ν. Ρόδου».

«Πονοκέφαλο» προκαλούν  στην διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, οι καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες για παράνομες συνδέσεις πιεστικών  στο δίκτυο της,  από ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς  να προηγείται η κατασκευή ιδιωτικών.

Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης έγινε δέκτης καταγγελιών που αφορούν τις παράνομες συνδέσεις  πιεστικών σε ξενοδοχειακές μονάδες , κυρίως της Νότιας Ρόδου, με το δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης.

 Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Τσίκκη ,ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες αυτές, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, με την συμμετοχή αρμοδίων υπηρεσιακών υπαλλήλων προκειμένου να βρεθεί λύση για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής.

Στην σύσκεψη ειπώθηκε από τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΡ, ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες υποχρεούνται να κατασκευάσουν ιδιωτικές δεξαμενές, πριν από την χρήση του πιεστικού μηχανήματος.

 Με εντολή του κ. Τσίκκη, αύριο συνεργείο της ΔΕΥΑΡ θα μεταβεί στην περιοχή της Νότιας Ρόδου ,προκειμένου να ελέγξει τις καταγγελίες που έγιναν και να συντάξει την σχετική έκθεση που θα υποβάλει στο διοικητικό συμβούλιο της για τα περαιτέρω.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ,ότι οι ξενοδόχοι αυθαιρετούν , θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή αυστηρών   κυρώσεων από την ΔΕΥΑΡ, όπως είναι  η διακοπή της σύνδεσης τους , με το δίκτυο της και η καταβολή προστίμων προς την επιχείρηση.

 Ήδη ο κ. Τσίκκης σήμερα απέστειλε επιστολές προς τους ξενοδόχους της Νότιας Ρόδου ,με τις οποίες τους καλεί εντός μίας εβδομάδας , να συμμορφωθούν  και να προχωρήσουν στην κατασκευή ιδιωτικών δεξαμενών. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Τσίκκης καθιστά σαφές ,ότι θα είναι αμείλικτος και θα προχωρήσει στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε βάρος των ξενοδόχων που αρνούνται να συμμορφωθούν προκαλώντας προβλήματα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

«Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δεν πρόκειται να επιτρέψει την οικειοποίηση του από ιδιώτες και εις βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της και προς υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της προς το Ροδιακό λαό εργάζεται συστηματικά για την απρόσκοπτη υδροδότηση του νησιού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών της. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να «κλείσουμε» τα μάτια σε παρανομίες που γίνονται στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ, όταν μάλιστα στόχος μας είναι ο ορθολογική διαχείριση του νερού για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση στο μέλλον να πούμε το νερό – νεράκι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

 Ομόφωνες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου

Ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ στην χθεσινή συνεδρίαση του, ενέκρινε  όλα τα θέματα που περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσαν κυρίως τις εγκρίσεις μελετών για την εκτέλεση διαφόρων έργων.

 Την αγαστή συνεργασία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της επιχείρησης προς όφελος των καταναλωτών του επεσήμανε ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Τσίκκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την ίδια πολιτική πρόκειται να ακολουθήσει και στο μέλλον ,καθώς πρωταρχικό μέλημα του, είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.