Θέμα: «Για την ημέρα της Πρωτομαγιάς»

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι άνεργοι και οι άνεργες, οι συνταξιούχοι, από τις μέρες του Σικάγο του 1886 μέχρι και σήμερα έχουν δώσει αγώνες αιματηρούς και δυναμικούς για να θεμελιώσουν και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία, τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς αλλά και το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και παιδεία. Το δικό μας Σικάγο όμως ζήσαμε και σε όλη την προηγούμενη περίοδο όπου ο κόσμος της εργασίας της Ελλάδας πολέμησε- άνισα- τις πολιτικές του μνημονίου, την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων και κεκτημένων και εναντιώθηκε στην ισοπέδωση της κοινωνίας.

Η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2015 έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση της Αριστεράς δίνει μια δύσκολη μάχη, ενάντια στο πιο μαύρο νεοφιλελεύθερο μπλοκ της Ευρώπης, για να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή, το μέλλον της χώρας και τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή λοιπόν την ώρα το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας- οι νέοι και οι νέες εργαζόμενοι και άνεργοι μαζί με τους συνταξιούχους, οφείλουν να διεκδικήσουν ό,τι χάθηκε στη λαίλαπα του Μνημονίου και παράλληλα να στηρίξουν με τις κινητοποιήσεις τους τις προσπάθειες της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας της 25ης Ιανουαρίου με στόχο την εργασιακή δικαιοσύνη και την κοινωνική ανασυγκρότηση.

Οι εργαζόμενοι της Δωδεκανήσου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με όλο τον κόσμο της εργασίας στην υπόλοιπη Ελλάδα για την κοινή υπεράσπιση των εργασιακών κεκτημένων και της αξιοπρέπειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.