Θέμα: «Συλλυπητήριο Μήνυμα για την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου:

Τα νησιά μας πενθούν έναν χαρισματικό ιεράρχη»

Η είδηση της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου γέμισε πένθος και θλίψη τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά της Σύμης, της Τήλου, της Χάλκης και του Καστελόριζου είχαν την τύχη, για δεκατέσσερα συναπτά έτη, να διαβιούν υπό τη σκέπη της φροντίδας του, του κηρύγματός του και της πνευματικότητάς του.

Ιεράρχης χαρισματικός, φιλάνθρωπος, γαλήνιος, συμπονετικός και πάντα δίπλα στους ανθρώπους- στις ανάγκες και στις αδυναμίες τους. Ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας, Φωτισμένος Κληρικός και ένας Ποιμένας που αφήνει πίσω του ένα πλούσιο κοινωνικό και πνευματικό έργο.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο λαό της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Μακαριστού Χρυσοστόμου, τον οποίο διακόνεψε, όλα αυτά τα χρόνια, με ειλικρινή έγνοια και απεριόριστη καλοσύνη. Η μνήμη μας θα είναι γεμάτη με σεβασμό και αναγνώριση στον πεφωτισμένο εκείνο Κληρικό που αφοσιώθηκε στα νησιά μας και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του στους νησιώτες μας, πληρώντας απόλυτα, για όλους όσους τον γνώρισαν από κοντά, τον τίτλο του Πνευματικού Δασκάλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.